• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Obrotnica by M.Sz

Elvis

Znany użytkownik
Reakcje
1.714 62 3
ostatnio podłączałem jednemu Panu podobną konstrukcję. Koła pomostu miał napędzane. Mały dekoder pod pomostem załatwił temat sterowania silnikiem, oświetleniem budki i ryglowaniem (pozycjonowaniem) pomostu. Do tego doszedł jeszcze dźwięk, ale to już zbytki. Dzięki takiemu rozwiązaniu, o jakim pisałem wyżej zniknęły wszystkie problemy. A i w analogu da się tym sterować.

OP
OP
M

Marcin Sz

Aktywny użytkownik
Reakcje
129 34 3
Średnica to arkusz A4 , długość pomostu 297mm , fundament to okrąg wycięty z dwóch płyt A4. Ściany boczne zostaną wycięte z prostych pasków plastiku i na gorąco wygięte...
[DOUBLEPOST=1485718369][/DOUBLEPOST]Nie mogłem się doczekać... Okazało się że ławo-stół okazał się pomocny w pierwszym teście...
[DOUBLEPOST=1485718553,1485718122][/DOUBLEPOST]I honorowy gość mieści się bez problemu..

Załączniki

B.R. Jakub

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
Jak kolega rozwiązał kwestię zasilania torów, tzn. czy są po prostu wypuszczone kable w dół czy jakieś inne rozwiązanie? A napęd dojdzie do tej obrotnicy?