• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Oświetlenie budynków

enek

Użytkownik
Reakcje
89 3 4
hawranek80 napisał(a):
Witam

Ja swoje oświetlenie budynków robię na diodach smd a wygląda to tak
W formie w jakiej to wykonałeś też jest ciekawie ;) co prawda bardzo uproszczone bo bez oprawek, ale zawsze coś. ;)

hawranek80

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Nie miałem żadnego pomysłu na jakieś klosze ,ale żeby zobaczyć te diody pod daszkiem to trzeba się schylić i spojrzeć od spodu

zbych

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
hawranek80 napisał(a):
Nie miałem żadnego pomysłu na jakieś klosze ,ale żeby zobaczyć te diody pod daszkiem to trzeba się schylić i spojrzeć od spodu
Myślę, że powinieneś popracować nad jakimś urozmaiceniem tego oświetlenia. Zwłaszcza wewnątrz budynków, zalecany jest jakiś podział na pomieszczenia i wprowadzenie żółtej barwy światła. ;)

misiek57

Aktywny użytkownik
Reakcje
329 2 2
Wstępnie podsumowując pierwsze, nieśmiałe relacje. 8) Zachęcam nadal, wszystkich nowo przybyłych na forum, do przedstawienia w tym wątku swoich zmagań związanych ( propozycji, oryginalnych rozwiązań ) z oświetleniem budynków i innych zabudowań. ;)

Asan

Aktywny użytkownik
Reakcje
940 19 5
Witam,zamieszczam kilka fotek wnętrz oświetlonych diodami smd o różnych barwach.W moim przypadku staram się dobierać tak rezystor aby w pomieszczeniu które oświetlam uwidocznić tylko to co chcę pokazać.

Załączniki

mały65

Użytkownik
Reakcje
21 1 2
Asan napisał(a):
Witam,zamieszczam kilka fotek wnętrz oświetlonych diodami smd o różnych barwach.W moim przypadku staram się dobierać tak rezystor aby w pomieszczeniu które oświetlam uwidocznić tylko to co chcę pokazać.
Super klimacik pomieszczeń :D

benek

Ostrzeżony
Reakcje
60 0 1
Też jestem pod wrażeniem, ale nie tylko oświetlenia. Bardzo intryguje mnie podłoga w poczekalni.
Asan z jakiego materiału została wykonana? :roll:

Załączniki

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Buduję makietę 17
Buduję makietę 10
Buduję makietę 14