• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Numery kolorów

OP
OP
M
Reakcje
0 0 0
dzięki za odpowiedzi, oto właśnie mi chodziło, tyle że nie spodziewałem się że to aż taka mieszanka musi być, chyba muszę się zastanowić czy opłaca się malować ale wiedza napeno się przyda może dziecko się wciągnie w temat i w przyszłości coś się zbuduje

JohnyTRS

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
377 1 0
Lece wszytkie kolory po kolei - od góry od lewej

Pierwsze zdjęcie
1. 131*2
14*2
101*2
130*6

2. 131*3
14*2
130*6

Drugie zdjęcie

24*2
130*4
101*1

Przypominam że chodzi o humbrole

Szymon32

Aktywny użytkownik
KSK Wrocław
Reakcje
73 2 0
młody_kolejarz :a dlaczego odradzasz?? chyba właśnie do takich celów służą
Sam chyba zdążyłeś zauważyć już ile jest zabawy z mieszaniem farb modelarskich ,
obecnie jeżdzący u nas tabor jest malowany wg palety farb RAL ,ZNTK dostają od zleceniodawcy
schemat malowana w którym jest podany numer RAL każdego koloru, tak więc ja osobiście nie
widzę potrzeby kupowania iluś tam farbek i ich mieszania w celu uzyskania pożądanego koloru
jak można kupić gotową farbę wg. RAL która chyba dla każdego jest łatwiej dostępna niż farbki modelarskie. Ralimi 6018 i 6029 uzyskasz taki efekt jak na zdjęciu.

Załączniki