• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowy nabytek BR 120 TRIX

Szymon

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Nowy nabytek gwiazdkowy:

BR 120 TRIX

Niestety nic nie napisze o jezdzie bo stoi w serwisie gdzie montuje 21 pinowego LokPilota ktorego nie moglem wlozyc. Lok jest plastikowy ale ma metalowy naped. Wyglada swietnie :)

Załączniki

Blue

Użytkownik
Reakcje
31 1 0
Różnica pomiędzy systemem oznaczeń taboru w Niemczech wschodnich i zachodnich polegała na tym, że na wschodzie na 1 zaczynały się diesle a na 2 - elektryczne, a na zachodzie odwrotnie. Po połączeniu zmieniono oznaczenia taboru ze wschodu. Ludmiła to dawniej BR130, a obecnie BR23x. W wyniku modernizacji powstawały kolejne typy, różniące się zwykle ostatnią cyferką. Inny przykład - wschodnia 180 to zachodnia 220.

OP
OP
S

Szymon

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Tak koledzy swietnie wyjasnili.

pare ciekawostek - BR 120 to druga po BR103 lokomotywa DB zdolna jezdzic 200 kmh.

Glowice napedowe ICE1 to lekko zmodyfikowane BR120 oczywiscie z innym pudlem.

Co do modelu - prawdopodobnie posiada silnik C-Sinus (!!!) oraz na pewno metalowy uklad napedowy. Jezdzi super cicho, oswietlenie LED.

krzychu12231

Znany użytkownik
Reakcje
49 0 0
Blue napisał(a):
na wschodzie na 1 zaczynały się diesle a na 2 - elektryczne, a na zachodzie odwrotnie
Wiem, ale to jest V epoka, a rozbieżności skończyły się po zjednoczeniu Niemiec i przejęcia DR przez DB. Stąd napisałem, że to miał być Gagar.

popowe

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
2.155 16 2
A to moje nowe nabytki :D
Wagony zostaną tak jak stoją
A Br 140 ma posłużyć jako dawca części do EU 07 ( Jak dojdzie bo jest narazie zamówiona a to juz tak jakby troche moja) :D

Załączniki

krzychu12231

Znany użytkownik
Reakcje
49 0 0
Z tego co liczyłem przy okazji budowy EP09, to BR140 nie nadaje się na dawcę napędu do EU07. W BR140 rozstaw osi w wózku jest o 4,5mm za duży.
Rozstaw osi w wózku w BR140 (H0): 39,5mm
Rozstaw osi w wózku EU07: 3050mm / 87 ~ 35mm

OP
OP
S

Szymon

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
po krotkiej godzinnej zabawie (jestem zawalony projektami) polecam kazdemu oba modele

swietna jazda, cicha, wielki uciag itd. wiecej postaram sie napisac wkrotce

jeszcze 2 fotki troche lepszej jakosci

Załączniki

• 28,7 KB Wyświetleń: 573
  • 25,2 KB Wyświetleń: 574