• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Chemia Nowość - zestaw farb do polskich lokomotyw cz. I

RaffyXXX

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
martwi mnie brak zapachu,.........
w modelarstwie mnie trzyma miedzy innymi:kawa: właśnie ,,smród,, farb
smród jest ważny i fajny...

tak z innej beczki - kto z nas nie pamięta zapachu "żółtej" lanej na CPN :D i prośba do dziadków/rodziców - mogę pojechać z tobą zatankować

Ale w warunkach domowych - dla mnie bomba. Mimo sentymentu do Humbrola (uważam że najlepsze do suchego pędzla) przesiadam się na akryle.. Vallejo i AK poza tym łatwiej wszystko utrzymać w czystości. ostatnio się wściekałem na podkład vallejo, że śmierdzi ;p to jeszcze trzeba dedykowany rozcieńczalnik... a tak woda, jedynie do czyszczenia aero tylko thinner do akryli. Farby bym przetestował ale nie mam na co rozpylić...

przy dwójce dzieci i przeciwniku w domu - bezwonność jest bezcenna

Adam66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
6.418 110 1
O dziwo, jak z Humbroli przesiadłem się na mniej wonne akryle moja żona zapowiedziała, że się tak nie bawi i że mam używać więcej terpentyny, olejów i emalii, bo to ją dobrze nastraja:rolleyes:. No to używam i jednych i drugich:D
A znów córka studentka, jak wpada do domu, a ja akurat coś maluję, krzyczy od progu - Tato zapach terpentyny jest jak zapach rosołu... człowiek od razu wie, że jest w domu;)

Zestaw farb zakupię choćby dla RALów.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Techniki modelarskie 7
Techniki modelarskie 29