• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowości Rietze.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.128 387 20
Wnętrza dla odmiany ładniejsze miał Rietze.W przypadku tego nowego wypustu widzę jednak już że Rietzowi tak się nie chciało, wnętrze dość ubogie.
Nie tylko wnętrze, bo i ubytki powłoki lakierniczej też się zdarzają. A i porysowane szyby od wewnątrz też. :(

DamLen

Znany użytkownik
Reakcje
1.503 11 0
Nie narzekajcie tyle znowu, cieszmy się, że są kolejne poloniki. Jedyną bolączką jaka mi się rzuciła w oczy są niezbyt wyraźne oznaczenia z przodu, w starych Solarisach dużo lepiej im to wychodziło.

pj-pauli

Znany użytkownik
Reakcje
142 8 0
Niestety, to co pokazał Maciek na modelu Solarisa z Płocka, zdarza się na każdym modelu Rietze, nie dotyczy to tylko "naszego" modelu. Wystarczy wejść na profil firmy i sprawdzić opinie klientów wypowiadających się co do jakości produktów.

DamLen

Znany użytkownik
Reakcje
1.503 11 0
Powiem szczerze, że przyglądałem się swojemu i dopiero przy odpowiednim ustawieniu pod bezpośrednie światło zauważyłem podobne rysy, jak u Ciebie. Normalnie na pierwszy rzut oka tego nie widać. Gdybyśmy się mieli przyglądać szczegółowo poszczególnym modelom jakichkolwiek firm z naszych gablotek, to w każdym znaleźlibyśmy jakieś podobne wady. Ale nadruk na przodzie jest skopany, to widać dobrze na Twoim zdjęciu.

pj-pauli

Znany użytkownik
Reakcje
142 8 0
Pomijając fakt niedociągnięć jakościowych, to i tak modele wielkoseryjne mają dużą przewagę nad modelami, które powstają w manufakturach z żywicy. Cena do jakości i tak jest większa.

A teraz coś miłego dla nas jako kolekcjonerów z Polski.

W katalogu listopad grudzień będzie Solaris U18 (IV) z KM Płock (PL) nr kat. 73106
Można zamawiać przez link poniżej
http://www.toysandmodels.pl/pl/p/Rietze-73106-Autobus-Solaris-U18-IV-KM-Plock-PL/4271

73106A.jpg

Dodatkowo w specjalnym dodatku na październik planowane jest ukazanie się modelu

Volkswagen T5 Straż (PL) nr kat 51878

http://www.toysandmodels.pl/pl/p/Rietze-51878-Volkswagen-VW-T5-Straz-PL/4272
51878a.jpg

piotr66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
1.847 32 2
Te rysy na szybach są zastanawiające. Pracowałem kiedyś w fabryce wytwarzającej elementy plastikowe dla VW i pamiętam, że bardzo starano się tam o czystość. Chodzio o to aby formy wtryskowe nie były zakurzone. Szybki do panelu zegarów po wyjeciu z formy oglądało się dokładnie i każda rysa którą mogła spowowodać drobina kurzu była odrzucana już przez obsługujacego maszynę. Może Chinczycy sa trochę z porządkiem na bakier?

DamLen

Znany użytkownik
Reakcje
1.503 11 0
Zazwyczaj po wbiciu numeru operacyjnego w Google, dostajemy zdjęcia i linki do stron z galeriami pojazdów pożarniczych. Tutaj jednak nic nie wyskakuje, więc pewnie takiego pojazdu nie ma w rzeczywistości. Prefiks S sugeruje, że niby powinien być z województwa śląskiego. Jest za to kilka autobusów/mikrobusów z innych województw z takimi numerami.

Ostatnio edytowane:

RYSA13

Znany użytkownik
Reakcje
38 4 0
Szczeciński to VW T5 LONG (długi) a ten jest zwykły (krótki) gdyby miał w NR [Z] to by był prawie taki sam ale ten ma [S] więc nie mam pojęcia co Autor miał na myśli :). Ogólnie mi się podoba więc trzeba nabyć :podstepny:.