Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Ciekawe gdzie będzie można kupić te wagony jaka Firma zajmuje się dystrybucją tych modeli do Polski bo jakoś już bardzo dużo wydali Wagonów ale żadne w Polsce nie były do kupienia
Tylko trzeba kupić zestaw zagonów. Pojedynczego nie widziałem w ofercie. I jeszcze jedno czy jeździły już wymieszane i pojedynczo czy tylko w wahadłach.
Oraz trzy wagony Tagnpps 95m³ OST-WEST Logistic Poland (GBX LESING EUROPE). Zobacz załącznik 1105706
Ps. Katalog z nowościami na bieżący rok, a ww. modele mają się ukazać w... 2026 roku
Patrząc na sposób i punkty mocowania, pomost, konstrukcję ramową, to te wagony mają bardzo podobną konstrukcję do najnowszych ACME np. ACME 90264. Czyżby ten sam producent, tylko inna marka? Zaletą powinno być, że kontenery (także marki PT Trains) powinny być kompatybilne z marszu: https://www.toysandmodels.pl/pl/c/PT-Trains-Container-Kontenery/333/1/full
Patrząc na sposób i punkty mocowania, pomost, konstrukcję ramową, to te wagony mają bardzo podobną konstrukcję do najnowszych ACME np. ACME 90264. Czyżby ten sam producent, tylko inna marka? Zaletą powinno być, że kontenery (także marki PT Trains) powinny być kompatybilne z marszu: https://www.toysandmodels.pl/pl/c/PT-Trains-Container-Kontenery/333/1/full
Podobną na pewno, ale nie taką samą. Wystarczy spojrzeć na środkowy pomost. W przypadku PT Trains narożniki pomostu są scięte. Pewnie dzięki temu zabiegowi pomost nie będzie kolidował z kontenerem. Niestety w przypadku ACME nawet w przypadku średnio ciasnych łuków pomost wsuwa się pod kontener. Trzeba pilnować aby pomost był odpowiednia dogięty inaczej wagon będzie się wykolejał.
Zgadza się, modele są bardzo podobne. Różnią się drobnymi detalami, np. mają uchwyty dla manewrowego czy imitację na końcu wagonu "blokady".
Kilka zdjęć z profilu PT Trains z Instagramu.
Mam kontenery PT Trains i potwierdzam, idealnie pasują do ACME, zarówno pod względem mocowań jak i ogólnego wyglądu. Śmiało można zestawić skład z kontenerami ACME i PT Trains. Oczywiście PT Trains są lepsze, ponieważ mają otwierane drzwi i można kupić dokładnie co się chce (nawet z różnymi numerami kontenerów tego samego spedytora) a ACME nie często wypuszcza same kontenery i wybór jest mocno ograniczony.
Na stronie Modelmanii wyświetla się u mnie komunikat "Model został wyprzedany i nie będzie już w sprzedaży, nie ma możliwości sprowadzenia go. Produkt archiwalny."
W innych sklepach modele te są w przedsprzedaży.
Nie, skądże znowu? Modele jak najbardziej zostaną wyprodukowane, a właściwie to zestaw 3 wagonów już został wyprodukowany i oczekuje tylko na dostawę do producenta, a następnie do sklepów. Zestaw wagonów będzie dostępny w IV kwartale, a wagon restauracyjny został przesunięty na I kwartał przyszłego roku.
Na stronie Modelmanii wyświetla się u mnie komunikat "Model został wyprzedany i nie będzie już w sprzedaży, nie ma możliwości sprowadzenia go. Produkt archiwalny."
W innych sklepach modele te są w przedsprzedaży.
Rozumiem, że najczęściej sklep jest pierwszym źródłem informacji, ale w przypadku wątpliwości, zawsze warto je zweryfikować konfrontując z aktualnie podawaną informacją przez producenta.