• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowości PKP 2021

Reakcje
440 294 188
Szkoda więc, że nie napomknęli, iż to konwersja. Jak ktoś nie śledzi katalogów to mógłby pomyśleć, że to ACME zrobi. Tak sugeruje ta informacja. Jest logo ACME, jest opis, i ani wzmianki o konwersji modelmanii.
Z tego co się dowiedziałem to jest wypust acme a nie konwersja Modelmanii
Rozmawiałem przed chwila i zapisałem się na liście chętnych na model

DieselPower

Znany użytkownik
Reakcje
2.862 526 107
Ale niebieską nie zieloną ;)
Nieważne. Jest informacja, że to ACME odpowiada za tą edycję a nie Modelmania. Więc jest super :D. Choć czekam na niebieską (tą z białym czołem i dwoma odcieniami błękitu).

garou

Znany użytkownik
Reakcje
5.605 454 99
Z tego co się dowiedziałem to jest wypust acme a nie konwersja Modelmanii
Rozmawiałem przed chwila i zapisałem się na liście chętnych na model
Nie ja napisałem że to "sprawka" modelmanii. Wychodzi z tego co piszesz, że moja wstępna sugestia, iź to ACME, a nie żadna konwersja okazała się słuszna. Modelmania zwykle pisze jeśli to ona robi konwersję, choć to chyba za duże słowo jak na naklejenie kalkomanii i psiknięcie lakierem... Tak było w przypadku Ty1 z epoki III oraz Tkt3 na bazie Roco.

OP
OP
Remaj12

Remaj12

Znany użytkownik
Reakcje
5.745 148 19
Nie wierzę :D ! Czyżby dystrybutor modeli A.C.M.E. w Polsce (Dream) zamówił wykonanie tego modelu na polski rynek :eek: ? Nie mogę się doczekać :love: ! Mam nadzieję, że nakład nie będzie zbyt duży (jak na nasz rynek) i szybko się rozejdzie, co przełoży się na kolejne edycje modeli "Czeskich Lasek" w oznaczeniach Przewozów Regionalnych :gwizd: ...

Odnośnie "Marysi" - ze wstępnych ustaleń wynika, że napisy Przewozy Regionalne na ścianach bocznych oraz logotypy przewoźnika na ścianach czołowych otrzymała między pierwszą połową kwietnia, a drugą połową lipca 2013 roku:

- źródło: zbiory własne
- autor: wykolejony.flog.pl
- opis: 11 kwietnia 2013 roku - stacja Aleksandrów Kujawski - Škoda 163 044-1 o imieniu "Marysia", w służbie Przewozów Regionalnych, na czele pociągu REGIO relacji Toruń Główny - Kutno, zatrzymuje się na chwilę przy peronie wyspowym aleksandrowskiego dworca.

2013.04.11. - Aleksandrów Kujawski - Skoda 163 044-1 ''Marysia'' z poc. REGIO rel. Toruń Gł...jpg

- źródło: http://www.peter384.cal24.pl/pe/163/163.html
- autor: Peter384
- opis: "163 044-1 Przewozy Regionalne 19.07.2013 IR „ Piast ” do Warszawy Wschodniej, jedzie szlakiem Gliwice Łabędy - podg Szobiszowice"

2013.07.19. - Skoda 163 044-1 ''Marysia'' z poc. iR 61126 ''Piast'' rel. Wrocław Gł. - Warsz...jpg

W tym roku Święta Bożego Narodzenia dla pasjonatów taboru Przewozów Regionalnych zapowiadają się na bogato ;) ... lokomotywa od A.C.M.E. oraz wagony od ROBO :podstepny: ...

Bolutek

Znany użytkownik
Reakcje
1.946 419 7
Krótko - tą ulotką Piko się zbytnie nie pochwaliło. Zamiast pokazać ET21-442 - odgrzało kotleta. Ani wzmianki o modelu wagonu Dhx jak i również o EN57... Herr Doktor Piko się znów nie popisał - ale trudno...

robertmuszka

Znany użytkownik
H0e
Reakcje
4.684 183 19
Kolego @Bolutek, ale dlaczego mają pokazywać modele, których nie ma.
Pokazali to, co zostało i mają dużo, czyli ET21 i wagon pomiarowy, oraz 3 nowości. Prawo rynku, jak masz, to drugiego nie kupisz, ale ten co nie ma, może ma kase, a może sie wachał i teraz kupi.
Świadomy terażniejszości zbieracz modeli wie, a wpisy, że się nie pochwaliło piko ulotką jest raczej bezsensu, bo ulotka ma swoje cele wymienione wcześniej.

robertmuszka

Znany użytkownik
H0e
Reakcje
4.684 183 19
.

A swoją drogą, ciekawe, dlaczego wyjazd nie nastąpił na normalny sygnał na semaforze, uzupełniony W 24, jeżeli wyjazd faktycznie nastąpił na tor w kierunku przeciwnym do zasadniczego. Ale wydaje mi się, że nie ma potrzeby dyskutowania o tym w kategoriach katastrof i wypadków, a taki jest zasadniczo temat tego wątku.
A jest gdzieś dział poświęcony nietypowym bieżącym zdarzeniom na kolei? Jeżeli tak to proszę tam przenieść to co napisałem.

Sygnał "Baczność" był powiadomieniem dla dyżurnego ruchu, że maszynista zrozumiał treść rozkazu.
Czyli zbyt dużych głupot nie pisałem, bo wspomniałem o tym jako moim przypuszczeniu.

A swoją drogą, ciekawe, dlaczego wyjazd nie nastąpił na normalny sygnał na semaforze, uzupełniony W 24, jeżeli wyjazd faktycznie nastąpił na tor w kierunku przeciwnym do zasadniczego.
Też mnie to zainteresowało, zwłaszcza że wszystko jest świeże. Ale może" jeszcze się nie ułożyło."

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 172
Tabor 28
Tabor 165
Tabor 18
Tabor 521