Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
jesli mnie pamieć nie zawodzi to polewaczki Skoda/Liaz 706RTH jezdzily po polskich miastach i były pomarańczowe. Co do smieciarek nie jestem juz taki pewny… Pytanie: Czy były smieciarki Skoda/Liaz 706 i jaki kolor miały? Moze ktoś dysponuje zdjęciem oryginału.
Szare to były te z pierwszej generacji , tak zwane poliftowe to już raczej wszystkie były pomarańczowe przynajmniej w Szczecinie, pamiętam za dzieciaka bo chcialem być kierowcą śmieciarki
Szare to były te z pierwszej generacji , tak zwane poliftowe to już raczej wszystkie były pomarańczowe przynajmniej w Szczecinie, pamiętam za dzieciaka bo chcialem być kierowcą śmieciarki
Mieliśmy te same marzenia za dzieciaka, dobrze że te skody znikły z MPO, bo byśmy teraz kubłami rano trzaskali,
a tak na serio, kolor kolorem, dlaczego nie robią ich na trileksach?
Pytanie brzmi: czy w Polsce w ogóle były śmieciarki z taką zabudową, jak w modelu Brekiny?
Czy to przypadkiem nie jest jakaś wschodnioniemiecka zabudowa i tylko tam spotykana?
Do tej pory nie znalazłem ani jednego zdjęcia takiej śmieciarki w Polsce.
Gdzieś widziałem, ale z późniejszych lat. Fakt faktem że ciężko z taką zabudową spotkać. Osobiście wolałbym żeby Brekina zrobiła zabudowę typową dla polskich śmieciarek, czyli tak jak na zdjęciach oryginałów z kilku poprzednich postów.