Obie wersje przewiduję.
Rhino 5.0 jede chyba z tańszych na rynku. Na cada mnie nie stać.
A którym cadem chciałbyś takie modele robić? i za jaką karę?
Co do fotografii i skrótów perspektywicznych, to wybrałem zdjęcie właśnie o podobnym skrócie - mówimy tu o np ryflach bocznych które nie grają z nadkolami i szczeliną grilla, a przez to zaburzają ci całą maskę, o wyobleniach, które są u ciebie ostre. Powiem tak - wiem jak ten biznes wygląda - robimy model i pokazujemy go na pewnym etapie, by ktoś nas nie ubiegł i nie ukradł naszego kawałka tortu, ale konsultacje są bardzo ważne. Pomagają wychwycić błędy, których sam nie zobaczysz. Powinieneś mieć zaufane osoby które świeżym spojrzeniem pomogą. No i nie można zakładać, że nic nie zmieniam, bo nie... W mojej firmie np. nie ma miejsca na "może być". Albo jest dobrze, albo wcale. I nie mówię tu o kompromisach, bo one towarzyszą każdej pracy twórczej lub odtwórczej.
Aha taka rada - bazowanie na blueprintach to błąd. Nigdy nie są dobrze zrobione - albo masz rysunki techniczne z biura projektowego / fabryki, albo robisz ze zdjęć. To co znajdziesz w sieci, często rysują ludzie bez przygotowania - dlatego np front nie gra z widokiem z boku. Dobrym rozwiązaniem jest aparat z dużym zoomem i odpowiedni dystans
Ale i tak nic nie zastąpi wyczulonego oka.