• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowości 1:64

Madej

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Kiedyś Barracuda zupełnie mi się nie podobała, jakoś tak nie podchodziła mi sylwetka. Ale z czasem zmieniłem zdanie i autko wydaje mi się całkiem ładne. Co ciekawe to tak naprawdę był pierwszy Pony car na rynku USA, ale, jak większość przecierających szklaki, nie został doceniony. A może po prostu nie była odpowiednia chwila.
Modelik ładny, lakier fajny, choć brakuje mi jakiegoś paska z boku by ożywić go trochę. A masz też Baracudę od M2? Tez wydaje się niezła.

OP
OP
maniac64

maniac64

Znany użytkownik
Reakcje
1.177 5 0
Kiedyś Barracuda zupełnie mi się nie podobała, jakoś tak nie podchodziła mi sylwetka. Ale z czasem zmieniłem zdanie i autko wydaje mi się całkiem ładne. Co ciekawe to tak naprawdę był pierwszy Pony car na rynku USA, ale, jak większość przecierających szklaki, nie został doceniony. A może po prostu nie była odpowiednia chwila.
Modelik ładny, lakier fajny, choć brakuje mi jakiegoś paska z boku by ożywić go trochę. A masz też Baracudę od M2? Tez wydaje się niezła.

znalazłem taką ciekawostkę co do modelu ...
Najpierw koncern zaprezentował odmienionego Plymoutha Barracudę, a niedługo potem dołączył do niego równie efektownego Challengera. Co ciekawe, oba samochody zbudowano na tej samej płycie podłogowej. W przypadku Dodge’a, płytę przedłużoną tylko o dziesięć centymetrów. Był to zabieg podobny do zastosowanego w Fordzie – Mercury Cougar był autem „o rozmiar większym” od Mustanga. Dzięki temu obniżono koszty produkcji, co z kolei wiązało się z niższą ceną samego samochodu .Początkowo Barracuda i Challenger wyglądały podobnie, choć tak naprawdę, żadna część ich nadwozi nie była wspólna.

Czytaj więcej na: http://www.autocentrum.pl/kultowe-wozy/poszukiwany-smialek-ktory-okielzna-potwora/#ixzz4BpoapBZU

cuda z tego rocznika od M2 jest w planach zakupowych ;) ale podoba mi się też ta z AW z '65
AWR40002.jpg
11227555_10153664605910281_7716679826793361842_n.jpg

Ostatnio edytowane:

Madej

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Do wersji brudnych i remontowanych mam mieszane uczucia - lubię popatrzeć na takie modele ale sam raczej był nie kupił. Ale sylwetka wydaje mi się dobrze odwzorowana, nieźle wygląda grill, choć nie zaszkodziłoby jakby był głębszy. Koła za to są świetne, tzn pasują do tej wersji. są tez czyste wersje?
Gratuluję modeliku(y)

OP
OP
maniac64

maniac64

Znany użytkownik
Reakcje
1.177 5 0
Do wersji brudnych i remontowanych mam mieszane uczucia - lubię popatrzeć na takie modele ale sam raczej był nie kupił. Ale sylwetka wydaje mi się dobrze odwzorowana, nieźle wygląda grill, choć nie zaszkodziłoby jakby był głębszy. Koła za to są świetne, tzn pasują do tej wersji. są tez czyste wersje?
Gratuluję modeliku(y)
są czyste wersje ...
johnny-lightning-american-chrome-1955-chrysler-300.jpg