• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowości 1:64

OP
OP
maniac64

maniac64

Znany użytkownik
Reakcje
1.177 5 0
I znów to samo chromy na felgach bardzo fajne, ale już na zderzakach i grillu nie. :(
Muszę przyznać, że nie zwracałem uwagi jak do tej pory na szerokość opon, dopiero po wpisie Marcina zacząłem się baczniej przyglądać. Ten też ma strasznie szerokie opony. To przypadłość wszystkich miniaturek z tej manufaktury?
Grube walce to częściej przypadłość modeli greenlight ,ale zdarza się także w JL , z chromem to musisz wziąć pod uwagę że nie są to modele nowe , i widocznie chromowanie elementów odlewu metalowego nie było jeszcze możliwe w czasach produkcji tych właśnie miniaturek albo po prostu mają taki standard wykonania , w końcu manufaktura Johnny Lightning powstała w 1969 roku i jest tak zwanym pionierem jeżeli chodzi o skale 1:64 .Chromowane zderzaki występujące w miniaturkach M2 czy ERTL są to najczęściej osobne plastikowe elementy niezespolone z odlewem karoserii .

Ostatnio edytowane:

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Reakcje
25.431 387 20
Ciekawa miniaturka. Bardzo zbliżona do oryginału. Może się podobać. (y)

mafo

Zespół forum
Reakcje
25.431 387 20
Bardzo fajny ten Pontiac. Aż się prosi, żeby mu opaski białe na oponach zrobić.

Reakcje
0 0 0
Ten Pontiac jest super wypasiony. Z tego co widzę pochodzi z wytwórni ERTL. Strasznie podoba mi się wykonanie. Wszystkie modele z tej wytwórni (ERTL) są tak wykonane? Jeżeli tak to mam nową chorobę :)

OP
OP
maniac64

maniac64

Znany użytkownik
Reakcje
1.177 5 0
Ten Pontiac jest super wypasiony. Z tego co widzę pochodzi z wytwórni ERTL. Strasznie podoba mi się wykonanie. Wszystkie modele z tej wytwórni (ERTL) są tak wykonane? Jeżeli tak to mam nową chorobę :)
Z tą jakością też bywa różnie ,w zależności od modelu ,jak trafisz na egzemplarz składany przez jakiegoś ćwoka któremu się nie chciało to może się np. nie zamykać pokrywa silnika a klapa bagażnika być krzywo docięta itp. ;)
DSC06963.jpg

Ostatnio edytowane:

mafo

Zespół forum
Reakcje
25.431 387 20
A cóż on ma na przedniej szybie? Czyżby takie grube były boczne szyby?

mafo

Zespół forum
Reakcje
25.431 387 20
Kolorek jak kolorek, jak dla mnie to może być. Nie podoba mi się tylko ten wystający silnik ponad maskę. Jakoś nie przepadam za tego typu samochodami.