Macie rację z tą trawą, ale może koledze tak pasuje patrząc na "sterylny" plac wokół dworca. Fakty są takie, że w rzeczywistości elementy o których tu się wspomina po prostu wyglądają inaczej. Nie wiemy czy to tzw. efekt końcowy, czy jeszcze autor będzie nad tym pracował. I tak suma sumarum ma to cieszyć autora, ale jak się pokazuje coś na forum, to jest oczywiste, że inni to oceniają pod swoim kątem oczekiwań jak ma wyglądać makieta.
Jeśli więc chodzi o moja ocenę, też uważam, że trawę należy dopracować, jest zbyt jednolita na wielkiej powierzchni, co raczej w rzeczywistości nie za często się zdarza. Inna sprawa to infrastruktura peronowa, a w zasadzie sama powierzchnia peronu. Jest zbyt czysto, a w ogóle wydaje się, że nie ma określonej powierzchni z której wykonano peron, tzn. ciężko powiedzieć, czy model ten odwzorowuje peron ziemny, peron wyłożony płytką chodnikową, czy może peron wylany nawierzchnią asfaltową.... choć wydaje mi się, że widzę fakturę chodnika przy budynku - bez względu na to i tak wraca zarzut, że jest "zbyt czysto" jak by ktos plac wymył myjką ciśnieniową z detergentem

.
Szyny też nie wydają się pomalowane z boków. Dach budynku ma jakąś patynę, ale ściany już nie. Są zbyt plastikowe, podobnie jak to żółte ogrodzenie. Czy będzie to dopracowywane to już autor musiałby dopowiedzieć. Docenić należy wkład pracy i fakt, że to mała skala (1:160).
Jeśli mogę jeszcze coś dodać, to to, że ja bym chyba jednak zastosował nieco inny kolor szutru. Ten wydaje mi się za bardzo zbliża się do czerni, zamiast do rdzy.