• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowa manufaktura

olek1398

Aktywny użytkownik
KSK Wrocław
Reakcje
51 0 0
A ja znalazłem ceny. I jestem niemiło zaskoczony, myślałem, czy nie kupić sobie rogatek do złożenia, ale jest tylko opcja gotowych za 114 Euro... Czy nie da się zrobić jakichś tańszych zestawów do samodzielnego montażu? Dawno nie doznałem takiego szoku przed komputerem.

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.543 556 30
No i co z tego? Kolega BORUCH nie napisał, że te z GPM są porównywalne z wyrobem CMM, co więcej, to jest zupełnie inny typ rogatek. Ale jeśli kogoś nie stać na rogatki za prawie 500 zł (a chyba mało kogo stać?), to GPM jest jednak jakąś alternatywą. Więc po co ten uszczypliwy ton?

Adam Okuń

Znany użytkownik
Reakcje
1.284 3 0
Nie wiem co musiały by mieć rogatki za 4 stówki żebym nawet mając pieniądze je kupił. Jednak to nie ja jestem od ustalania cen tylko rynek. To on zweryfikuje czy ceny tych produktów są małe czy duże. Skoro są jakie są to znaczy, że autorom się biznes opłaca i mają klientów albo wzorem artystów walą cenę żeby była i a "nóż" widelec jakiś Niemiec się trafi ;) Kto bogatemu zabroni he?

Walter Rusin

Jasnowidz roku
Reakcje
45 2 5
Nie wiem co musiały by mieć rogatki za 4 stówki żebym nawet mając pieniądze je kupił. Jednak to nie ja jestem od ustalania cen tylko rynek. To on zweryfikuje czy ceny tych produktów są małe czy duże. Skoro są jakie są to znaczy, że autorom się biznes opłaca i mają klientów albo wzorem artystów walą cenę żeby była i a "nóż" widelec jakiś Niemiec się trafi ;) Kto bogatemu zabroni he?
1. Mechaniczne, płynne otwieranie i zamykanie z bezproblemowym montażem mechanizmu.
2. Wbudowany moduł dźwiękowy z charakterystycznym dźwiękiem "młoteczka"
[DOUBLEPOST=1422968414][/DOUBLEPOST]Mi tak naprawdę na tej stronie podoba mi się stwierdzenie że "Inspiracją jest karton z którego odwzorowują rzeczywistość w miniaturze" a nie "Inspiracją jest otaczająca nas rzeczywistość którą staramy się wiernie odwzorować używając kartonu". Wczoraj siedziałem nad kawałkiem kartonu, gapiłem się weń i inspiracji ni hu hu... :(

To tylko tak dla rozładowania "wojny o rogatki".

LeszekDM

Użytkownik
FREMO Polska
Reakcje
96 0 0
Ale trzeba przyznać, że budynki już mają lepszą proporcję wielkości do ceny, aniżeli rogatki:)

hugwa

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
388 26 4
Jeśli jedynym zarzutem jest cena to po prostu nie kupujcie. Jeśli nie będzie się chłopcom sprzedawać to może zrobią jakąś wściekłą wyprzedaż.
Na pewno lepiej by było omawiać na forum ich modele, jeśli komuś przydarzy się je kupić, a nie pakować się komuś do firmy i mówić ile powinien za co brać.

mareknyc

Aktywny użytkownik
Reakcje
75 8 0
Może ktoś ma jakiś model tej firmy i podzieli się wrażeniami,bo może się okazać ,że stosunek ceny do jakości jest całkiem przyzwoity.

Walter Rusin

Jasnowidz roku
Reakcje
45 2 5
Marek - stosunek ceny do jakości to nie jest wszystko. Myślę że Ferarri ma bardzo dobry stosunek ceny do jakości. Forumowiczów chyba frustruje stosunek ceny do budżetu przeznaczonego na modelarstwo kolejowe ale to już jest inna sprawa i nie ma to nie powinno to w jakikolwiek sposób być uwidaczniane w komentarzach w tym wątku. No cóż... idę dalej gapić się w karton...

dmvip

Znany użytkownik
Reakcje
1.536 18 1
Gotowy model kosztuje tyle ile autor czy firma sobie za niego zażyczy, może tak wystosować list do firmy aby przemyśleli wydawanie zestawów do składania. Cena wtedy powinna być realną jak na nasze warunki, a i każdy zrobiłby se model po swojemu. Aczkolwiek uważam że ceny w euro to policzek w kierunku polskich modelarzy, coś jakbyśmy byli gorsi od tych co zarabiają w euro.