• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Nostalgia

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
27.736 390 20
Fajne staruszki... Co jeden to ciekawszy. Oczywiście najlepsze poloniki... (y)
Kurcze... już staruszki, a pamiętam ja się je kupowało zaraz po wydaniu i było to zupełnie niedawno... o_O:eek: Jak ten czas nieubłaganie ucieka...

Slavi

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
3.004 5 0
Z powodu permanentnego braku czasu ominęła mnie dwie ostatnie prezentacje i może najpierw parę słów o niej... :)
Na pierwszy ogień Steyr Felbermayr. Co prawda mieli takie cztero-ośki w innym układzie ale pomysł bardzo fajny i robi wrażenie! "Odpicowany" NG w fabrycznym malowaniu. Ktoś się bardzo postarał i wyszło pięknie, a do tego jeszcze te trzy osie... Scania Anderst - jedna z najfajniejszych trójek , jaki zrobiła Herpa. Ten odcień zielonego z biały współgra idealnie! F12 Hangartner - kabina, kofiguracja 3+2 i rzadkość - kontenery z otwieranymi bokami! Ten model jest na mojej liście zakupowej! :)
Scania-Vabis od Modelbau Schwarz to mistrzostwo świata! Postawiony obok Herpowskiego Romana, albo Brekinowej Sokody - miażdży tą dwójkę... Van den Bosch - mój TOP z tej prezentacji! MAN fajny ale Volvo jest piękne! Bardzo lubię to stare malowanie z tymi ogromnymi numerami taborowymi...
Ostatnia prezentacja zdecydowanie bliżej współczesności. Sachs Trans i PEKAES to klasyka gatunku i pewnie te modele większość z nas ma. W DAFie ktoś ukradł "kangura" ale bez niego też jest dobrze! :D Dwa MANy F90 oryginalnie są wersjami PC. Postawione obok siebie dopełniają się idealnie a to ordynarne 500 musiało robić niezłą robotę kilka dekad temu... Na koniec kapitalny CF w malowaniu Willi Betz. Świetne urozmaicenie, wśród zdecydowanej większości ciągników siodłowych w tych barwach. :)

OP
OP
RIT8-4

RIT8-4

Znany użytkownik
Reakcje
675 3 1
Dokładnie tak ,czas szybko ucieka i człowiek ciągle marzy o kupnie następnych modeli .
Daf stracił nie tylko kangura ,ale też halogeny te które są na globie ,dopiero u ciebie Sławku kupiłem te dodatki i w końcu model się doczekał prezentacji ! Model kupiłem nowy ,ale takie są uroki dostarczenia paczek . Kangura sam zdemontowałem bo nie pasuje mi do Tego modelu

Slavi

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
3.004 5 0
Dokładnie tak ,czas szybko ucieka i człowiek ciągle marzy o kupnie następnych modeli .
Daf stracił nie tylko kangura ,ale też halogeny te które są na globie ,dopiero u ciebie Sławku kupiłem te dodatki i w końcu model się doczekał prezentacji ! Model kupiłem nowy ,ale takie są uroki dostarczenia paczek . Kangura sam zdemontowałem bo nie pasuje mi do Tego modelu
Te lampy są niestety bardzo delikatne i ja też miałem takie sytuacje, że po otwarciu paczki szły bluzgi... :D Teraz jak patrzę na swojego, to rzeczywiście, bez kangura chyba jest lepiej... :D

kosmo83

Znany użytkownik
Reakcje
5.785 2 0
Chociaż nie zbieram modeli straszej daty to pokazane przez ciebie Pawle prezentują się bardzo fajnie(y)no i zazdroszczę Ci tego Dafa w malowaniu WB jest rewelacyjny i też bym chciał go w swojej kolekcji:)gratuluję.

Slavi

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
3.004 5 0
Kolejna porcja świetnych miniatur! :) O Sachs Transie oczywiście nawet nie wspominam - bo to jest oczywista oczywistość! :ROFL: Jak dla mnie po pierwsze: Stralis K&K z tank-kontenerem. Dość rzadkie Iveco w naszej skali - na szczęście mam :)
MAN H.Essers bardzo chętnie zobaczył bym go u siebie w gablocie... :)

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
12.559 67 1
Kolejna świetna partia modeli wjechała na salony . Wszystkie modele pokazane są jak dla mnie warte uwagi . Jeśli chodzi o modele które tutaj najbardziej wpadły mi w oko to są to ten zielony man , iveco kube&kubenz i man H.ESSERS .