• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Nostalgia

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.214 387 20
Świetne minaturki pojazdów z PRL-owskich czasów. Jelcze piękne, Star też świetny, a i wywrotka na Zile wygląda nie gorzej. Podobają mi się. (y) Gratuluję posiadania takich rarytasów w kolekcji. (y)

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.214 387 20
Zarówno Scania 143 jak i Iveco Turbostar to piękne ciężarówki. Iveco pamiętam jeszcze jak po naszych drogach jeździło w żółtych barwach z logo PEKAES. Natomiast Scanii z tamtego okresu nie pamiętam... :niepewny:
Modele piękne, a zdjęcia grupowe świetne. Ciężko oderwać wzrok od Scanii... (y);)

Slavi

Znany użytkownik
Reakcje
2.867 4 0
WOW! Ale "dowaliłeś" z tymi "staruszkami"... :D Ładny ten TGA i nawet nikt nie napisał, że to też zaczyna być powoli klasyk... ;) Najpiękniejsze oczywiście Scanie. Czerwono-szara najbardziej mi się podoba. :)

Magic

Znany użytkownik
Reakcje
6.128 38 4
Świetna prezentacja. Świetny klimat "vintage". Od razu mi się przypomniały lata 90 i PKiN w warszawie gdzie zamiast autobusów był międzynarodowy parking ciężarówek, gdzie udało się zrobić kilka zdjęć przy ciężarówkach. Niestety kolory nie są oddane, a zaprezentowana tu Scania, biała z niebieskimi pasami, robiła niesamowite wrażenie na tle generalnie szarości w dookoła.
Przepraszam za off topic, w razie co kolega usunie..
Z pozdrowieniami.
Maciek "Magic"
ciekawostka.jpg