• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
  • Uprzejmie informujemy, że forum będzie niedostępne od godziny 22 w dniu 11 lutego 2025 do godzin popołudniowych 12 lutego 2025. Będziemy prowadzili prace administracyjne na serwerze. Pozdrawiamy Administracja.

Norymberga 2009

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
929 79 5
Te dodatki W.M fajne. Stojak na rowery, sam klimat. 10 lat prawie codziennie przechodziłem obok identycznego, aż pewnego razu..... :devil:

Wojciech W 1988

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Dobry wieczór
Proszę męczyć tymi zdjęciami jest nad czym pomarzyć a szczególnie bym prosił o zdjęcia pojazdów z II wojny światowej :grin: w Ho (herpa etc.)

Grzeju

Aktywny użytkownik
Reakcje
22 0 0
Poczta PIKO zasłużenie otrzymała to miano, ale... czy to nie Irek był pomysłodawcą tego modelu? Rozumiem, że to SK jako dystrybutor otrzymał dyplom....

A zdjęcia dalsze: jak najbardziej!!!

D

Dariusz

Gość
wojtek1951 napisał(a):
Największą makietę przedstawiła chyba już ostatni raz firma Marklin.Najprawdopodobniej dojdzie do przejęcia firmy.Oto fotki.
No prosze jakie piekne, drogie gabloty, plazmy, LCD... Jak mozna narzekac na brak kasy jak sie organizuje takie wystawy????Ta ich wystawa musiala kosztowac kilkanascie tysiecy Euro.
Corwin napisał(a):
Targi w Norymberdze w tym roku to niestety porażka (jeśli chodzi o modelarstwo kolejowe). Dużo mniejsza liczba wystawców. Brak spektakularnych nowości i niestety brak mniejszych firm prezentujących ciekawe niszowe produkty.
Targi w Norymberdze sa za drogie dla malych firm. A korzysci z tego nie ma wiele. Po co malym firmom placic tysiace euro za malutkie stoiska na zamknietych targach w dobie internetu. To nie sa targi dla szerokiej publicznosci (nie wiem jak teraz ale w 2006 tak wlasnie bylo). W USA zawsze na takich targach sa dni otwarte dla kazdego. Przeciez najwazniejszy jest klient. Jemu trzeba pokazac bo on to ma kupic.
Sa oczywiscie takie "bogate" firmy jak Marklin, ktore nie licza sie z kosztami i wydaja tysiace euro na stoiska i makiety.

404W

Znany użytkownik
Reakcje
519 21 0
Poczta PIKO zasłużenie otrzymała to miano, ale... czy to nie Irek był pomysłodawcą tego modelu? Rozumiem, że to SK jako dystrybutor otrzymał dyplom....
Irek był nawet nie tylko pomysłodawcą ile główną siła napędową całej serii pięknych modeli z Piko. Wymyślił, wyłożył kasę na produkcję i jest głównym sprzedawcą.
Poczty, saksońskich boczniaków i schurzen-eilzuga na który czekamy :grin:.
Wielka szkoda, że poza pocztą modele te nie uzyskały powszechnego uznania.
Słyszałem, że ktoś marudził
Co to za boczniak jeśli nie ma 3 osi :shock:

Grzeju

Aktywny użytkownik
Reakcje
22 0 0
Tomasz Czapik napisał(a):
Irek był nawet nie tylko pomysłodawcą ile główną siła napędową całej serii pięknych modeli z Piko.
Poczty, saksońskich boczniaków i schurzen-eilzuga na który czekamy :grin:.
Wielka szkoda, że poza pocztą modele te nie uzyskały powszechnego uznania.
Słyszałem, że ktoś marudził
Co to za boczniak jeśli nie ma 3 osi :shock:

Dlatego zostawiłem wielokropek. Co to zwyczaje, że jeden odpieprza robote, a drugi z uśmiechem "numer trzy" odbiera dyplomy...

OP
OP
wojtek1951

wojtek1951

Aktywny użytkownik
Reakcje
234 0 3
A zatem następne zdięcia.Pozdrawiam Wojtek.

Załączniki

Mariusz C

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Tak patrzę po tych nowościach budowlanych ,i dochodzę do wniosku ,że niemiecki
przemysł modelarski zatrzymał się 30 lat temu .
I ani na krok nie idzie do przodu .
Ten sam plastyk i te same kluchy co dawniej .
Drzewka to raczej do mycia butelek się nadają a nie na makietę .

FENIX

Znany użytkownik
Reakcje
3.562 253 31
Mariusz C napisał(a):
Tak patrzę po tych nowościach budowlanych ,i dochodzę do wniosku ,że niemiecki
przemysł modelarski zatrzymał się 30 lat temu .
I ani na krok nie idzie do przodu .
Ten sam plastyk i te same kluchy co dawniej .
Drzewka to raczej do mycia butelek się nadają a nie na makietę .
racja :cool:

D

Dariusz

Gość
Wojtku. Przy modelach Fulgurexa mogles podac skale. Fulgurex produkuje nie tylko w HO ale rowniez w wiekszych skalach. Dobrze. ze zamiesciles zdjecia tylko szkoda ze takie zolte.
Pozwolilem sobie jedno troche poprawic. Zamieszczaj dalej ale mala uwaga troszczke nad nimi popracuj.
Pozdrawiam

Załączniki

OP
OP
wojtek1951

wojtek1951

Aktywny użytkownik
Reakcje
234 0 3
Dariusz ,tak twoje zdięcie zdecydowanie jest bardziej realistyczne tylko jak robiłem je to próbowałem kilku nastaw i wyszło mi że albo będą takie żółte albo takie szare też nie naturalne.Może do końca nie rozgryzłem mojego Kodaka.MUszę nad tym popracować.Pozdrawiam Wojtek.

D

Dariusz

Gość
Przeslij to ci je troche poprawie. Te 2 modele ponizej to jest prawdopodobnie skala O albo i cos jeszcze wiekszego. OK juz wiemy. Parowoz francuski 230K to skala O a elektrowoz szwajcarski AE3/6 skala I

Załączniki