• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Składy NORD-EXPRESS

Salsa

Moderator Grupy Nostalgia za para
Nostalgia Za Parą
KKMK
Reakcje
446 2 3

Salsa

Moderator Grupy Nostalgia za para
Nostalgia Za Parą
KKMK
Reakcje
446 2 3
Reakcje
146 11 0
Ja jak swój zamawiałem to cena była ustalona na 806€ ale znam takich co zamawiali przede mną i wtedy było za 750€.
Na dzień dzisiejszy w Lippe i Huenerbein można dostać oba zestawy 3% poniżej zalecanej ceny. Z Lippe tańsza przesyłka do PL (GLS).

Reakcje
85 2 0
To oficjalna cena producenta. A jakbyś poczytał uważniej - to w innych sklepach jest niższa...
A może tak sam byś poczytał uważniej , zanim zaczniesz zwracać komuś uwagę .
Wiem ile zapłaciłem w sklepie Huenerbein , podawana cena 899 jest obowiązująca z niemieckim 19 % VAT , jeżeli kupujesz z Polski obowiązuje cena z VAT 23% , stąd 929 euro.
Wiem ,że w Lippe kosztuje 899 euro, ale kolega Salsa pisze o cenie 900 Euro w w.w. sklepie .

Bolutek

Znany użytkownik
Reakcje
1.803 402 7
A może tak sam byś poczytał uważniej , zanim zaczniesz zwracać komuś uwagę .
Wiem ile zapłaciłem w sklepie Huenerbein , podawana cena 899 jest obowiązująca z niemieckim 19 % VAT , jeżeli kupujesz z Polski obowiązuje cena z VAT 23% , stąd 929 euro.
Wiem ,że w Lippe kosztuje 899 euro, ale kolega Salsa pisze o cenie 900 Euro w w.w. sklepie .
Kolego pomyliłeś procenty, podatki i działalność gospodarczą w ramach UE.
A sprawa jest banalnie prosta - rejestrujesz się w danym sklepie i z tego tytułu jako kupujący klient detaliczny, uzyskujesz różne profity...

OP
OP
MariuszU

MariuszU

Aktywny użytkownik
Reakcje
308 2 0
A w środku pudełka wygląda to tak:
MW1001-1 mi.jpg

górny to S1 z Calais do Warszawy, a dolny to S2 z Ostendy do Bukaresztu przez Wrocław-Bytom-Katowice-Kraków-Lwów.
Oficjalnie brakuje jedynie wagonu Ostenda-Warszawa, ale ja go mam (LS-Models 49212) 4 razy w tygodniu odwiedzał Warszawę.
LSM49212 Nord-Ex Ostende-Warszawa.jpg

OLF

Znany użytkownik
Reakcje
1.345 32 10
OK, zatem w zestawie dwuwagonowym MW1001-1 tabliczki są naklejone fabrycznie. Czy również są naklejone w zestawie podstawowym, MW1001?

jack_flash

Aktywny użytkownik
Reakcje
816 88 8
Ja jak swój zamawiałem to cena była ustalona na 806€ ale znam takich co zamawiali przede mną i wtedy było za 750€.
Na dzień dzisiejszy w Lippe i Huenerbein można dostać oba zestawy 3% poniżej zalecanej ceny. Z Lippe tańsza przesyłka do PL (GLS).
Cena zestawów poszła w górę z uwagi na włączenie oświetlenia.
”… Contrary to the first announcement, the cars are already equipped with interior lighting. This increases the RRP from €849.90 to €929.90„
Podejrzewam, że za tę dodatkową cenę (11.43 € na wagon) zainstalowane listwy nie mają dekodera.

Ostatnio edytowane:
Reakcje
146 11 0
Cena zestawów poszła w górę z uwagi na włączenie oświetlenia.
”… Contrary to the first announcement, the cars are already equipped with interior lighting. This increases the RRP from €849.90 to €929.90„
Podejrzewam, że za tę dodatkową cenę (11.43 € na wagon) zainstalowane listwy nie mają dekodera.
Tak nie mają dekodera, można go sobie wlutować (nie ma gniazda ze względu na zbyt małą ilość miejsca). LSM poleca 4 lub 6 funkcyjny dekoder.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 6
Tabor 1
Tabor 28
Tabor 69
D
Tabor 13