• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

No patrzcie Panowie

Maxeus

Znany użytkownik
Reakcje
255 4 0
Zajeb...a dbałość o każdy szczegół. Super(y)
Jak się ma dużo wolnego czasu, to można tak dłubać i tego czasu mu zazdroszczę, ale fakt, ładnie model się prezentuje, choć jak na tą skalę mozna było lepiej co widać po nitowaniu elementów choćby pod kotłem, więc dziwię się Fenixowi, bo sam potrafi takie rzeczy zrobić lepiej.

Mirek555k

Znany użytkownik
PGMK
Reakcje
6 1 4
bogaciej(czytaj drożej):ostrozny:
Tak to już niestety jest. Chce się mieć modelik na wysokim poziomie... A przez co, jak nie przez porządny detal ten rzeczony poziom można uzyskać ? Czy wystarczy porządne malowanie, oznaczenia i biały orzeł na czerwonym tle ? Dla jednych wystarczy, dla drugich nie !
Jest sprężarka i jest SPRĘŻARKA. Jest ZAWÓR i jest trawione kółko zamiast niego. Można tak i można siak. Wolny kraj - wolny wybór.
Tylko dziwne jest to, że niektórzy wytrawni wydawałoby się modelarze nie widzą tej różnicy. Lub też widzieć nie mają życzenia, a co przesłania im patrzenie...to ja nie mam życzenia wiedzieć.
Co do drożyzny rzeknę tak. Słyszałek gdzieś, że główne obiekty zainteresowań użytkowników tego forum mają lub powinny mieć mniejszą lub większą wartość kolekcjonerską. To jak to się ma do wyżej wymienionej drożyzny...grzecznie się pytam ? A na całość tanizny lub drożyzny składają się m.in. takie składniki jak : wiedza, warsztat, zaplecze techniczne, czas i tzw. modelarska rzetelność i stopień odwzorowania rzeczywistości. Taki jest model i jego wartość, ile jest modelarstwa w modelu. Lub też być tak powinno.

Mirek555k

Znany użytkownik
PGMK
Reakcje
6 1 4
Tylko która prowda, bo chodzi kilka w przestrzeni ziemskiej ?
Jeśli ta sama, co o niej myślę, to tę odległość od punktu A (czyt. początek roboty) do punktu B (czyt. koniec roboty) co poniektórzy liczą tak jak liczy się bieg na 100m. -po prostej, sprintem i wydaje im się Bóg wie co, choć możliwości mają do dziesięcioboju i taką dyscyplinę powinni uprawiać.

Mirek555k

Znany użytkownik
PGMK
Reakcje
6 1 4
Prowda, Orłajt, YOU'VE RIGHT ... Janusz ! Ty napisz w końcu w naszym języku. Gdzie Ci MODELARZE ??? Shepard, Dracula i ich koledzy ? Gdzie ??? Ktoś kiedyś pisał gdzieś, nie pamiętam gdzie, o fachofcach, co stalowe obręcze do kół bosych lutują. Ci to są modelarze, a nie dziadka kalesony, jak tamci.

karol_mar

Znany użytkownik
Reakcje
70 1 0
Mirek, nie każdy potrafi wydłubać takie cóś jak Ty z metalu, albo czegoś innego. A zamontować gotowca na modelu, to co to za modelarstwo.
Większość z nas, to zabijacze wolnego czasu, aby uciec trochę od brutalnej rzeczywistości.

Mirek555k

Znany użytkownik
PGMK
Reakcje
6 1 4
Karol, ja Cię doskonale rozumiem. Najlepiej zostawić gotowca fabrycznego, nie mającego nic z rzeczywistością. To jest modelarstwo ? Ja też zabijam czas brutalnie, ale ... Z metalu ? Jakiś problem ? Ilu z Was podeszło na targach w Poznaniu, by zapytać o to i owo ? A ilu z Was było na warsztatach w Poznaniu ? Myślisz, że po co do Was jeżdżę... by sprzedać hurtem ? Kto z Was chce się uczyć rzemiosła ? Jak chcecie się rozwijać ? W dupie to macie. Piko zrobi to za Was

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
B
Tabor 17