Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Świetny oldtimer, sam poluję na takiego, tylko w malowaniu z Hamburga, ale kiedyś w kolekcji miałem go jako pogotowie techniczne
Stuttgartu i żałuję że cieszy teraz kogoś innego.
FBW 50U-55L (1970) - Arwico.
Ciekawostka - FBW założył w Szwajcarii Chorwat Franz Brozincevic (pierwszy pojazd zbudowany w 1910 r., oficjalnie marka FBW funkcjonowała od 1918 do 1985 r.).
Tutaj brakuje do szczęścia jeszcze typu O 321, niestety brekina go robi w starym standardzie , ale schuco poradziło sobie już lepiej,
pozwolę sobie wkleić miniaturkę.
Tutaj brakuje do szczęścia jeszcze typu O 321, niestety brekina go robi w starym standardzie , ale schuco poradziło sobie już lepiej,
pozwolę sobie wkleić miniaturkę.
Świetne klasyki i co jeden to ciekawszy. Zaintrygował mnie ten NWF. Również niebanalny jest ten szwajcarski wynalazek, fajnie że ktoś produkuje miniatury takich pojazdów.
FBW widzę pierwszy raz na oczy, nie wiedziałem nawet że taka marka istnieje. Każdy z przedstawionych autobusów jest na swój sposób ciekawy i oryginalny.