Dzięki panowie
Nie ma takiej możliwości, no chyba że co drugi wagon miałby jeździć dachem po szynach
Te złączki są po prostu tak skonstruowane, że musi tak być. Wymaga to więcej myślenia w procesie składania, ale u mnie np. przy tylko dwóch przewodach ogarnąłem wszystko jak trzeba za pierwszym razem bez poprawek.
Jak najbardziej można w LS3.5 łączyć oba głośniki 100ohm równolegle (ważne tylko, aby oba miały tą samą biegunowość), powiem więcej - w niektórych modelach z fabrycznym dźwiękiem ESU jest dokładnie tak właśnie zrobione (np. starsze edycje Nohab-ów ROCO). Szeregowo 2x50ohm też pewnie będzie działać, ale dużo z tym kombinacji.
Od siebie dodam tylko, że jestem gorącym przeciwnikiem mieszania przewodów głośnikowych z zasilającymi 16V w jednej złączce, a zwłaszcza takiej jak te - przy najmniejszym zwarciu grozi to tym, co się przytrafiło
@Johnny_Strauss .
Najmniejszego. A u mnie musiałem już kilka razy spinać i rozpinać. Wagony można spokojnie lekko pochylić podczas sprzęgania, co ułatwia trafienie sprzęgiem na właściwe miejsce. Rozłączanie - wystarczy mocniej pociągnąć i schodzi.
To w tej sytuacji mam pytanie - nie ma Pan czasem Panie Andrzeju w swoim modelu tych elementów, o które pytam? Bo przy taśmie LED zapewne nie będzie Pan ich używał, a u mnie przy moim systemie na pojedynczych LED są bardzo potrzebne