• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Narzędzia Narzędzia modelarza

Reakcje
0 0 0
Mam pytanie co sądzicie o skalpelach z sklepu medycznego? Kupiłem właśnie taki i sie zastanawiam czy jest coś wart, uchwyt kosztował mnie 11zł a ostrza są po 50gr. Nie chciałem zakładać nowego wątku więc odświeżyłem ten już dosyć stary. Piszecie o skalpelach Olfy ale te są dosyć drogie i mało dostępne (tu gdzie mieszkam).

Maxeus

Znany użytkownik
Reakcje
251 4 0
Jeśli kupiłeś skalpele z metalowym uchwytem i metalową mufą na ostrza, to dokonałeś właściwego wyboru, bo nie tylko Olfą można ciąć papier, tworzywo i co tam jeszcze miękkiego się obrabia.
Kapitalna sprawa przy wycinaniu detali z polistyrenu, kartonu, czy usuwania zbędnej armatury z obrabianego kotła parowozu - good job :grin:

xendx

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Adam Kożuch napisał(a):
Piszecie o skalpelach Olfy ale te są dosyć drogie
nie są wcale takie drogie(nie licząc kosztów przesyłki)
nóż + 30 ostrzy (zestaw AK-3) można kupić za około 25zł także cena porównywalna z tym co kupiłeś