Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Niby tak, ale jednak nie. Cały ten tabor kupiłem mocno okazyjnie z myślą o przebudowie. Mam już kalkomanie dla węglarki, pomysł na IK i nawet wstępnie myślałem co zrobić z pasażerskim Traglastenwagen. Niestety - okazało się, że z tym ostatnim nie jest tak różowo, jak na pierwszy rzut oka się wydaje.
To jest dobre pytanie. Kojarzę, że tak. Ale poparcia w papierach nie mam...
Znana jest natomiast seria zdjęć taboru saksońskiego na kolei święciańskiej z czasów Wielkiej Wojny. Są tam IK, IVK, wagony towarowe, osobowe...
Dojechały wczoraj płytki. Trochę przyjanuszyłem (hehe) i na każdym laminacie zaprojektowałem w sumie 4 płytki, które teraz potnę frezarką do PCB na części.
Na dole jest dekoder do IK. Podzieliłem go na dwie, jednostronne płytki, do schowania w skrzyniach wodnych. Nie wiem jeszcze, czy skorzystam z tej opcji i nie dam dekodera w tylnej części budki. Model jest niewielki a w skrzyniach chciałbym dać balast. Za to montaż w budce będzie wymagał zmniejszenia koła zamachowego. Jak to mówią - coś za coś. Czekam jeszcze na stabilizator napięcia i montuję dekodery do kupy. Zobaczymy, co z tego wyjdzie.
Najpierw podkład. Na tym etapie nie myślałem jeszcze o zmianie sposobu zasilania kotła wodą. Usunąłem wyłącznie dzwon parowy i instalację hamulca Heberleina
Natomiast po pomalowaniu stwierdziłem, że spróbuję. Usunąłem też podstawę dzwonu i wydrukowałem zawór zasilający. Do tego kalkomanie i... Pozostaje czekać na trawione tabliczki z godłem