Składzik DR i rego wraz z ciągnikami piękny
Powiedz mi tylko czy ja dobrze tam widzę model w barwach PKP? Czy to MTB?
Jak tak to wrzuć jego więcej fotek i jakieś swoje odczucia ci do tej maszyny bom jest jej ciekaw.
No.... idąc tym tokiem rozumowania
to rzeczywiście można tak schodzić z wielkością do mikronów
ale nie to było intencją przy moim wpisie o zajmowaniu mniejszej ilości miejsca niż H0 w warunkach domowych.
Ja pisząc wyżej o fakcie zajmowania mniejszej ilości miejsca niż w H0 (odnośnie TT) miałem na myśli wyłącznie TT z uwagi na fakt, że - dla mnie - jest to jedyna z mniejszych niż H0 interesująca skala. która jeszcze daje szczegół i nie męczy zbytnio oka wpatrywaniem się w tenże (N dla mnie jest jednak za małe), a i PKP więcej się tu wydaje niż w N (Z i T to już w ogóle jakiś hardcore). Poza tym jeszcze jako tako te wszystkie dekodery i dźwięki idzie w tym upchać. Zresztą - nie będę ukrywał - sentyment do TT też mam
(Pierwsza skala jaką miałem w domu). Do dziś mnie ciągnie do TT-tki.
Jeden z bólów w TT to moim zdaniem z wyrobów wielkoseryjnych hukowe rozjazdy jak dla mnie. Mniejsza skala (tzn. w sensie zajmująca mniej miejsca) raczej powinna zachęcać do tego by pojawiły się choćby geometryczne odpowiedniki EW5 Tilliga znane z H0, a obecnie z fabrycznych wyrobów mamy EW3... o tramwajowej geometrii. Fajnie by modelarz miał do wyboru nie tylko EW3, ale także coś co bardziej przypomina geometrycznie prawdziwe rozjazdy. Zapewne nie wszyscy zaraz będą je stosować, bo wielu do tortów i EW2 wystarcza (a i na modułach TT takie widywałem). Piszę o tym bo z pewnością jest grupa modelarzy realistów w TT, która by z tego skorzystała, podobnie jak korzystają z podobnych rozjazdów w skali H0.