• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny MTB - modele lokomotyw serii ET21

Bolutek

Znany użytkownik
Reakcje
1.882 416 7
Pomimo że do ET21 jako do lokomotywy mam dziwny sentyment, ale tego badziewia w wykonaniu MTB zdecydowanie nie kupię. Bo już na zdjęciach wygląda tragicznie. Po doświadczeniach z ST43 SU46 i SN52 - dość. MTB to prymitywna manufaktura trzepiąca coś modelopodobnego za dużą kasę...

garou

Znany użytkownik
Reakcje
5.376 453 99
Pomimo że do ET21 jako do lokomotywy mam dziwny sentyment, ale tego badziewia w wykonaniu MTB zdecydowanie nie kupię. Bo już na zdjęciach wygląda tragicznie. Po doświadczeniach z ST43 SU46 i SN52 - dość. MTB to prymitywna manufaktura trzepiąca coś modelopodobnego za dużą kasę...
To zrozumiałe, że nie kupisz.... bo wiesz, że w H0 jest lepsza alternatywa od PIKO. Gdyby jej nie było to i Ty i zapewne ja jak i wielu innych rozważylibyśmy zakup od MTB...

garou

Znany użytkownik
Reakcje
5.376 453 99
Co wy za głupoty gadacie. Model SU46 w TT jest o 4,5mm za krótki :) Co z tego, że coś pasuje albo i nie jak urwali mu ponad pół metra długości.
4,5mm? Wow.... Czesi pojechali w TT. W przeliczeniu na skalę to różnica wychodzi 54cm.... bardzo dużo. Chyba ktoś ją na kroki mierzył po długości, a resztę wzięli z proporcji z jakichś zdjęć... ha ha :ROFL: (przypominam - mamy XXI wiek, lasery, bajery). To by tłumaczyło dlaczego pudło jakoś nie licuje ni wzdłuż, ni wszerz.... Oczywiście śmieję się trochę na siłę.... Ale napiszcie, co innego zrobić gdy ogląda się czeską komedię w postaci tych - jak ktoś powiedział - "pseudo modeli". Wraz z firmą SIKU tworzą równy tandem. Cytat ze strony SIKU:

Unikalny model pociągu nie tylko dla małych miłośników kolei. We wnętrzu znajdują się miejsca siedzące dla pasażerów oraz kabina maszynisty, widoczne przez przezroczyste okna. Wysokiej jakości model wykonany w skali 1:120 z metalowych i plastikowych elementów może rozbudzić w maluchach ciekawość podróżowania i prowadzenia maszyn kolejowych.

Końcowa fraza w ostatnim zdaniu pokazuje do czego są dobre.

Ostatnio edytowane:

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
2.001 125 22
Z obowiązku kolekcjonerskiego nabyłem już nie jeden model firmy MTB i zawsze jak ma przyjść paczka to się boję co tym razem będzie nie tak. Na drobne wady w malowaniu już nawet przymykam oko, bo jak nie to chyba nie udało by się kupić w ogóle idealnego egzemplarza.

Spacerowicz

Znany użytkownik
Reakcje
3.194 98 2
Piękny model... i ta ukruszona krawędź na czołownicy :love:
@Spacerowicz mógłbyś zmierzyć model?
Wymiary:
- Długość... Mierzone od krawędzi do krawędzi zderzaka: 19,3cm,
- Długość bez zderzaków: 17,8cm,
- Szerokość: 3,3cm,
- Wysokość: 4,5cm.
Pomiary wykonane na szybko, mogą zawierać minimalne błędy.

Tak, brak jednego oczka. Plus ułamany stopień. Model idzie na wymianę.

Ja również nie kupilbym czegoś takiego dla siebie. Ale są tacy, co chcą posiadać ten model- dziwię się, ale to szanuje.
Z MTB mam jedynie dwa modele w swojej kolekcji- obydwa po przeróbkach.

teigrekty2

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
4.741 112 11
Można natrafiać i na taki egzemplarz... :oops: MTB m.in. dołącza trąbki do samodzielnego montażu. Jednak otwory należy nawiercić sobie samodzielnie...
Zobacz załącznik 695289
Oprócz skopanym uchwycie pod oknami kabiny, nie ma tu mowy o charakterystycznym załamaniu idącym przez środek czoła. Własnoręczne wykonanie uchwytu jest w miarę łatwe, jednak załamanie to już tylko zapaleńcy by się odważyli. Brak tego załamania powoduje też za dużą przerwę od brzegu czołownicy do pudła kabiny. Przez zły profil czoła lokomotywy, obudowy reflektorów wystają za bardzo po wewnętrznej stronie.

ed250

Aktywny użytkownik
Reakcje
444 89 5
Z obowiązku kolekcjonerskiego nabyłem już nie jeden model firmy MTB i zawsze jak ma przyjść paczka to się boję co tym razem będzie nie tak. Na drobne wady w malowaniu już nawet przymykam oko, bo jak nie to chyba nie udało by się kupić w ogóle idealnego egzemplarza.
Zgadza się, model po wymianie trafi właśnie na kolejny unboxing na youtube i będzie narzekanie, że brzydkie i nie będę wyciągać go więcej z pudełka, no ale kolekcjonerski obowiązek:LOL:

Bolutek

Znany użytkownik
Reakcje
1.882 416 7
Można natrafiać i na taki egzemplarz... :oops: MTB m.in. dołącza trąbki do samodzielnego montażu. Jednak otwory należy nawiercić sobie samodzielnie...
Zobacz załącznik 695289
A czemu "oczko mu się odlepiło, temu misiu"? Czesi produkują tylko jedną rzecz dobrze - piwo, MTB to chyba jedna z najgorszych manufaktur. Co oni jeszcze wypuszczą aby przestraszyć? EP09, SM41...