Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Chciałem z modelu Tatry 148 wywrotki wykonać przeróbkę na ciągnik siodłowy, na giełdzie modelarskiej zakupiłem uszkodzony model Tatry na tę przeróbkę, a wyszła mi wersja pomocy drogowej.
Holowniki na bazie Tatry 138 i148 były bardzo popularne na Węgrzech, PKS Gorzów Wielkopolski miał tatrę 138 jako holownik,
a tutaj masz fotkę a Węgier;
Podczas prezentacji modelu Skody 706 RT podnośnika do przeglądu sieci trakcyjnej wywiązała się dyskusja czy taki pojazd był - jest używany w Polsce. Przeglądając strony internetowe o tym pojeżdzie Skody 706 RT znalazłem takie zdjęcie, pojazdu pomocy drogowej na podwoziu Jelcza 640. Ta przeróbka nie jest wierną kopią tego pojazdu z Gdyni.
Calikiem udana Warszawa. A ja się pytam, skąd masz tory w tej skali (1:43?). Przymierzam sie do małej dioramki, skład węgla i chciałbym tam dać bocznice z jednym torem i węglarkami.