• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta domowa Moja makieta

Artur

Bob Budowniczy
Zespół forum
Donator forum
FREMO Polska
MSMK
H0e
Reakcje
8.077 148 3
Semafory zależą od układu torów oraz konieczności podania odpowiedniego sygnału do ułożonych przebiegów.

OP
OP
M

M-G

Znany użytkownik
Reakcje
666 35 1
U mnie generalnie niewiele się dzieje, poza niewielką korektą torów postojowo-manewrowych:
DSC06013.JPG

Tak przy okazji napiszę, że piko mogłoby się wykazać większą "fantazją" w swoim systemie A-gleis. Na zielono zaznaczyłem rozjazd typu "Y" ze skróconymi "ramionami", który mógłby być wydany z końcówkami typu flex, czyli możliwością dowolnego ułożenia dalszego toru. Na czerwono zaznaczyłem rozjazd łukowy BWL-R3, który musiałem "złagodzić", czyli zwiększyć promień skrętu poprzez odcięcie fabrycznych podkładów tuż za kierownicami i szynami skrzydłowymi. Takie rozjazdy łukowe powiedzmy R9/R8 byłyby fajnym uzupełnieniem systemu. Czy też np rozjazd łukowy krzyżowy oraz rozjazdy podwójne jedno- i dwustronne.
Przedłużyłem także ślepy tor, na którym stała wcześniej jedna stonka dodając jeden rozjazd obok wspomnianego wcześniej zmodyfikowanego rozjazdu łukowego.