• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Diorama Moduły - dioramy

OP
OP
daniel loko
Reakcje
1.786 13 0
SP42 I SM42 PR są na normalnych kołach Piko, tyle tylko, że na torze głównym są stawiane do zdjęć.
Na torach zakładowych jeździ wszystko. Na torze głównym jeżdżą modele z kołami RP25-podobnymi i RP25.
I tak Stonki niebawem pojadą na przetoczenie kółeczek na RP25....:p

Hoart

Znany użytkownik
Reakcje
2.144 7 0
O jakie Hoarcie beczuszki chodzi:rolleyes:?
- ja to tak nazwałem po swojemu - oczywiście fachowo takie pojemniki do składowania kwasu solnego nazywa się garnkami

hugwa

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
388 26 4
Ten rdzawy nalot wzdłuż szyn nie powinien być taki plamisty. Lepiej by było pociągnąć równo wzdłuż szyn. Taki drobiazg w sumie.

Hoart

Znany użytkownik
Reakcje
2.144 7 0
-kolega mi powiedział(kolega czasami jeżdzi na tej linii ),że nie raz zwróciło jego uwagę - co to za zakład przemysłowy z tyloma bocznicami w szczerym odludziu, - prawie zawsze widział stojące na terenie tego zakładziku właśnie państwowe SM-ki -ale nigdy jak dotąd nie udało się jemu coś w końcu zobaczyć - po co te SM-ki tam stoją ?- z czym wyjeżdżają ?-przyjeżdżają ? - kolega powiedział mi ,że dopiero niedawno dowiedział się od kogoś ,że w to taki prywatny zntk ,że tam naprawiają nawet małe lokomotywki spalinowe prywaciarzy , w małych ilościach różne wagony towarowe i osobowe ponoć z całego świata

-Daniel napisał wcześniej , że ta kwasiarka znalazła się tam tymczasowo - zgadza się bo była w naprawie przeglądzie w tym zakładzie - to ma być zabytek czynny to ta właśnie s Chabówki

OP
OP
daniel loko
Reakcje
1.786 13 0
W takim razie moja SM33 właśnie znalazła swoje miejsce właśnie w tym "prywatnym" zakładziku i zaadoptowana została jako czynny "zabytek muzealny", przetaczający różnego rodzaju wagony...:p..:D
DSC02565 moduł z zakładem.jpg
[DOUBLEPOST=1363284601][/DOUBLEPOST]
Ten rdzawy nalot wzdłuż szyn nie powinien być taki plamisty. Lepiej by było pociągnąć równo wzdłuż szyn. Taki drobiazg w sumie.
Zgadza się... mam już areograf.., więc wszelakie niezgodności zostaną niebawem poprawione.... trzeba nabyć tylko właściwy odcień rdzy..:)

Hoart

Znany użytkownik
Reakcje
2.144 7 0
-Daniel ta spalinóweczka też tam była naprawiona -właściciel (były maszynista kolejowy)tak dla własnej fantazji i hecy pomalował i oznaczył - w sumie fajnie wygląda- jego prywatna sprawa po prostu ot -co , Daniel - z tym tendrzakiem to był dopiero przypadek, otóż pewien zachodnioniemiecki kolekcjoner w tym właśnie zakładziku przeprowadził naprawę główną tego parowozika !,-kocioł był tylko na próbie i odbiorze f Piloku - tak tak !w tym warsztaciku tę maszynę odtworzono z największą pieczołowitością tak jakby dopiero co wyszła z fabryki - do dziś jednak właściciel tendrzaczka nie odebrał tego parowozu , maszyna dla obecnego opiekuna Daniela stała się nawet avatarem - ciekawe dlaczego właściciel się po nią nie zgłosił do dziś -zapomniał?

OP
OP
daniel loko
Reakcje
1.786 13 0
:)...... Niebawem i TKw3 , który dostałem w prezencie od niemieckiego darczyńcy:D , też się tam pojawi..... tylko mam wrażenie ,że ten mój tendrzak już chyba wszystkich denerwuje... nic nie poradzę, kocham go i już:p

Hoart

Znany użytkownik
Reakcje
2.144 7 0
-ach to Ty dostałeś od tego kolekcjonera ten parowozik - a to co innego ,w plotkach zawsze coś zmyślone jest dokumentnie - -Daniel przerabiać go na jakieś TKw3 czy wypada ? - maszyna ,której nigdy nie było na stanie naszych kolei i to jeszcze w wybitnie niemieckim amplua może denerwować - jak się nie rozumie dlaczego i skąd jej obecność tu .. i tak dalej -ale jak się wie to już jest inaczej

OP
OP
daniel loko
Reakcje
1.786 13 0
Dziś w okół domu postawiono ogrodzenie, wyrosło zielsko na torach zakładowych i bocznicy....
Brakuje jeszcze paru szczegółów , miedzy innymi lamp i rupieci wokół magazynku koło rozjazdu
DSC02592 moduł z zakładem.jpg
....

Załączniki

Zabkret

Znany użytkownik
Reakcje
1 0 0
Bajeczka :) Mam nadzieje Danielu ze to napewno sobie zostawisz do zabawy twoim taborem, a nie zprzedasz tego znowu - a zreszta - jak to Ci pujdzie, to znowu Cos nowego zrobisz a bedzie co ogladac :gwizd:

OP
OP
daniel loko
Reakcje
1.786 13 0
A pewnie ,że się troszkę pobawię....:)
Ja muszę coś robić, bo nie mogę wysiedzieć na tyłku.... :p.. Od piątej rano zawsze zaczynam robotę i kończę późno wieczorem:)[DOUBLEPOST=1363364540][/DOUBLEPOST]
Miodzio !!! Danielu kiedy zorganizujesz jakieś warsztaty ;) chętnie bym podpatrzył jak pracuje mistrz !
Zatem zapraszam do siebie....:)

OP
OP
daniel loko
Reakcje
1.786 13 0
Kilka różnych ujęć modułu - teren wokół magazynku powolutku się zagospodarowuje...:)

Załączniki