• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Diorama Moduły - dioramy

Zdrada69

Moderator Skala 1:220 (Z)
Zespół forum
Reakcje
6.272 39 0
Moduły przepięknie wykonane i jak zwykle u Daniela bardzo realistyczne. Mnie cieszy że ten piękny obiekt jest już nie pierwszy raz obiektem oddanym w modelarskim świecie. Sam mam też Chrzypsko ...
Mam tylko jedną uwagę - być może to świadomy zabieg wynikający z uwarunkowań technicznych (wysokość skrzynek) - ale ... sam most - jego ceglana część jest zbyt niska, zbyt przysadzista. Chyba ze to sposób zrobienia zdjęcia ale wydaje mi się, że jednak nie. Dla porównania można popatrzeć na oryginał:
http://www.bandurscy.com/2011/11/most-w-chrzypsku-malym

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.605 558 30
sam most - jego ceglana część jest zbyt niska, zbyt przysadzista.
Nie tylko część ceglana, główne przęsło też jest za nisko nad doliną. Poza tym ciekawi mnie, czy makieta miała z założenia odwzorowywać stan długo po zamknięciu linii, że stan np. barierek jest, delikatnie mówiąc, nie najlepszy... ;)

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
3.237 66 5
Podobny most jest na granicy Moszczanki i Pokrzywnej, w opolskim, tuż przy granicy z Czechami.

PODOBNY - nie taki sam, ale też ma dolną kratownicę. Samo otoczenie mostu jest też ciekawe.
Historycznie ten most wyglądał inaczej - przedostatnie zdjęcie.

Jak się uporam z Torcinkiem, to kolejny krok, kawałek szlaku z tym właśnie mostem....Daaaleeeeeeeeko w przód wychodzę :)
Ale plan jest taki, żeby tej wiosny tam się udać. Mam blisko.

Most_kolejowy_Zloty_Potok_Moszczanka_Pokrzywna_Moszczanka_180913.jpg
Most_kolejowy_Zloty_Potok_Moszczanka_Pokrzywna_Moszczanka_4711662.jpg

Most_kolejowy_Zloty_Potok_Moszczanka_Pokrzywna_Moszczanka_5810529.jpg
Most_kolejowy_Zloty_Potok_Moszczanka_Pokrzywna_Moszczanka_7487022.jpg

Misiek80

Nowy użytkownik
Reakcje
4 14 0
Tylko, że to nie jest Dolny Śląsk, a Wielkopolska. ;)
Nie wiedziałem że opolskie jest w wielkopolskim :ROFL:
Podobny most jest na granicy Moszczanki i Pokrzywnej, w opolskim, tuż przy granicy z Czechami.

PODOBNY - nie taki sam, ale też ma dolną kratownicę. Samo otoczenie mostu jest też ciekawe.
Historycznie ten most wyglądał inaczej - przedostatnie zdjęcie.

Jak się uporam z Torcinkiem, to kolejny krok, kawałek szlaku z tym właśnie mostem....Daaaleeeeeeeeko w przód wychodzę :)
Ale plan jest taki, żeby tej wiosny tam się udać. Mam blisko.

Zobacz załącznik 1037170 Zobacz załącznik 1037171
Zobacz załącznik 1037172 Zobacz załącznik 1037173
Identycznnie wygladajacy most z tak samo poprowadzona droga jest we wsi Sucha Psina na Opolszczyznie.

Ostatnio edytowane:

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.605 558 30