• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Modell - Hobby - Spiel LIPSK 2012

tcy

Znany użytkownik
Reakcje
65 0 0
Piko
IMG_5117.JPG

Najnowszy wypust z serii Expert. Zwracają uwagę górne poręcze odlane razem z pudłem.
IMG_5206.JPG

BR119 pierwszej serii produkcyjnej z wczesnego okresu eksploatacji (cztery żaluzje w środkowym bloku wywietrzników zamiast sześciu).
IMG_5204.JPG

Wagony pasażerskie DB, które ukazały się niedawno w serii Expert. Piko mogłoby wypuścić w takiej formie nasze Y-greki...
IMG_5203.JPG

=========
Tomek

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.935 119 22
Mam ten modelik ASF. Jest bardzo ładny i filigranowo wykonany. Ale fakt, że niektóre najmniejsze detale nie do końca są zgodne z oryginałem. Najlepszy przykład: ten pojedynczy reflektorek jest za wysoko! Mnie w tym modelu do szczęścia brakuje przysłowiowej kropeczki nad "i".

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.198 504 30
To już trzeci producent, wypuszczający te wagony osobowe DB, po L.S.Models i Roco. Ciekawe, czy będą też w malowaniu kremowo-morskoniebieskim i czy wypuszczą też 2 kl/bagaż? No i ciekaw jestem porównania ceny i jakości Piko z tamtymi dwoma producentami.

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.935 119 22
A ja uważam, że powinno się głośno to powiedzieć, że w serii Expert poręcze są odlane wraz z pudłem, co w tym akurat modelu nie wygląda dobrze. To tak dla tych, co się doszukują wad w modelu SM42 Piko, ale jakoś w SM42 wszystkie poręcze to osobne elementy, nie licząc tylko tych najmniejszych.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Imprezy 2
Imprezy 7
Imprezy 4
Imprezy 10
A
Imprezy 12