No dobra to jeszcze powiedzcie jaki podkład i jakiej marki lakier ochronny ??
Tak jak wolfik napisał jako podkład nieźle spisuje się Mr Hobby Surfacer 1200 - do rozcieńczenia jedynie rozcieńczalnikiem Gunze Mr Thinner, jest drobny i nieźle kryje.
Można zastosować również Model Master Acrylic Gray Primer 4680 tu rozcieńczysz zwykłą wodą destylowaną. Ten jest też niezły. Ale to rzecz gustu, co kto lubi
Co ważne powierzchnię malowaną przed położeniem podkładu trzeba dobrze odtłuścić np. benzyną ekstrakcyjną, wszystko robić w rękawiczkach chirurgicznych, aby nie zostawiać odcisków palców. Ważne aby wszelkie elementy, które się maskuje taśmą Tamiyi, przylepność tej taśmy osłabić np. przez kilkukrotne przyklejenie np. do blatu, maty, czy nawet czoła

. Nie osłabi to akryli i nie powinny schodzić wraz z odklejaniem taśmy.
Całość po pomalowaniu zabezpieczyć np. lakierem ja też używam serii Air, półmatem np 71060, lub jeśli chcesz świeży połysk to 71058. Farby rozcieńczam wodą destylowaną i dodaję opóżniacza Vallejo 597, aby nie odkladały się resztki farby przy wylocie aerografu i nie powodowały pryskania kropkami po powierzchni modelu.
Przepraszam Uriela za zaśmiecanie Jego wątku - modele piętrusków robią wrażenie, chylę czoła i gratuluję pięknej pracy - jak to mówią "miód, malina..."
Czeka mnie to jeszcze, mam gdzieś w szafie starusiego Schichta...z czterech członów, a takie relacje rozbudzają apetyty...