• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

modele kartonowe

hamulcowy

Znany użytkownik
Reakcje
1.179 26 1
Tomek K napisał : No i jeszcze poczytaj zasady oznaczania serii parowozów wąskotorowych, usuń te tabliczki Px48 i daj takie jakie powinny być.
No i sobie wcześniej poczytałem i nic z tego nie wynikło, ponieważ polskie oznaczenia parowozów nie przewidują takich typów jak Garratt lub Malett, czy Kitson-Mayer. W związku z tym, postanowiłem "wziąć sprawę we własne ręce". Lokomotywa z tendrem - to P. Cztery osie są? Są - to x a 48, bo akurat takie tabliczki znalazłem w necie. A czy to odpowiada czemukolwiek - jest mi to zupełnie obojętne. Bawię się w sklejanie tych rzeczy dla własnej przyjemności i nie przywiązuję zbytniej uwagi do szczegółów.

Tomek K

Znany użytkownik
FREMO Polska
KKMK
Reakcje
394 5 1
Po pierwsze: Px48 to seria parowozu realnie istniejącego, a po drugie: nie cztery osie tylko 2x dwie osie. Ale skoro "bawisz się w sklejanie tych rzeczy dla własnej przyjemności i nie przywiązujesz zbytniej uwagi do szczegółów..." to cała dyskusja nie ma sensu...... Tylko trzeba było to zaznaczyć na samym początku........

hamulcowy

Znany użytkownik
Reakcje
1.179 26 1
A co to by zmieniło gdybym zaznaczył? Po za tym, trudno uznać to za dyskusję. Udzieliłem Ci wyjaśnień, ponieważ wyraziłeś zainteresowanie tym, co przedstawiłem i wyraziłeś swoje (słuszne z resztą) uwagi. Ja przedstawiłem swoje podejście do sprawy i tyle.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 2
Tabor 1
Tabor 24
A
Tabor 38
A
Tabor 85