• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Modele herbi

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.275 387 20
Tu dobrze widać jak to logo PEKAESU w tamtych latach wyglądało i jak było zamocowane na drzwiach. Ja niestety jeszcze takich kalek nie znalazłem. Może ktoś wreszcie zrobi... ;)

Pegaso 003.jpg

Fotka znaleziona gdzieś w czeluściach internetu dzięki wyszukiwarce google.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.275 387 20
A co do tego logo to były różne na tych samochodach tak samo jak różne były ich wielkości albo blachy pod nim.
Tylko zauważ Piotrze, że ramiona kierownicy w kalkach dostępnych jest taka jak z lat późniejszych. W samochodach PEGASO ramiona były ustawione inaczej. Pionowe było w dół, a nie w górę.

Hoart

Znany użytkownik
Reakcje
2.064 6 0
Pamiętam( koniec lat 60-tych i początek 70-tych) te ciężarówki ciemnozielone, ale tylko jako ciągniki siodłowe z naczepami, nigdy nie widziałem tej serii w innej konfiguracji, a szczególną moją uwagę zawsze przykuwał duży zbiornik powietrza w kształcie kuli po stronie kierowcy. Pojazdy egzotyczne no i ostatnie dinozaury miękkiej, bogato rzeźbionej formy/ bryły z metalu , dla mnie wówczas za nowoczesne( za odważne).
Pegaso.JPG

repr. z tyg.Morze nr? autor zdjęć
Janusz UklejewskiCAF

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.687 47 0
Tylko zauważ Piotrze, że ramiona kierownicy w kalkach dostępnych jest taka jak z lat późniejszych. W samochodach PEGASO ramiona były ustawione inaczej. Pionowe było w dół, a nie w górę.
No właśnie tak jak pisałem, Loga były różne. Mam gdzieś zdjęcie z logiem gdzie kierownica jest tak jak na kalkach Herbiego. Zdjęcie mam na starym komputerze w mieszkaniu mojej mamy, jeśli uda mi się je odnaleźć to wkleję na forum. Swego czasu mój śp. tata robił ten model w 1/87. Niestety nigdy go nie dokończył, ale miał już przygotowaną kabinę i dosyć sporo materiałów związanych z tymi ciężarówkami.

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.240 69 0
No właśnie tak jak pisałem, Loga były różne. Mam gdzieś zdjęcie z logiem gdzie kierownica jest tak jak na kalkach Herbiego. Zdjęcie mam na starym komputerze w mieszkaniu mojej mamy, jeśli uda mi się je odnaleźć to wkleję na forum. Swego czasu mój śp. tata robił ten model w 1/87. Niestety nigdy go nie dokończył, ale miał już przygotowaną kabinę i dosyć sporo materiałów związanych z tymi ciężarówkami.
A jak już wyjeździły swoje kilometry po Europie to trafiały na "krajówkę" i mogły wyglądać tak:
216313106_1292140161222794_3158054679470033811_n.jpg

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.687 47 0
Graty robią robotę, ale i sam model jak dla mnie jest świetnie zrobiony przez Ixo. Ostatnio nawet myślałem nad jego zakupem, ale z racji że skalę 1/43 odpuściłem a w zasadzie jej kupowanie to jednak się powstrzymałem. Teraz po tej prezentacji znowu będzie sobie trzeba tłumaczyć nie kupuj, po co ci to.:ROFL:

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Skala 1:43 15
Skala 1:43 18
Skala 1:43 40
Skala 1:43 24
Skala 1:43 9