Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Pierwszy ikarus idzie na części,(ułamany bagażnik od strony okiennej) i albo będzie pogotem albo dawcą części. A Mercedes to własnie produkt nieistniejącej już firmy Kembel, bardzo dobrze odwzorowany.
Pierwszy ikarus klasyczny Wersja gdańska mi się podoba bardzo, zawsze jakiś to malowanie mi się podobało, takie odwrócone od reszty Mercedes niezły, fajne malowanie, reklama też niezła, wpasowuje się w swoje lata eksploatacji
Wczoraj wzbogaciłem się o model MB O405G produkcji Rietze. Fajnie, że w końcu ten model można kupić, jednak jest spory niedosyt. Rietze totalnie zeszło na psy, na modelu są liczne "niedomalowania" - dość dobrze to widać przy trzecich drzwiach, tylne góre kierunkowskazy są....namalowane :/ Za parę dni model ten zostanie przemalowany na gdyńskie barwy, jak w oryginalne w PKM/PKA Gdynia.
Zwykłe, to masz na myśli średniopodłogowe O405 czy niskacze O405N ? Oba te autka były produkowane przez firmę Kembell, wykupioną przez VK Modelle, niestety debile z VK zaniechały produkcji obu nie wiadomo czemu... Co do Rietze - nie mam pojęcia...przydałby się w końcu wielkoseryjny model O405N1 i O405N2
No to tylko Kembel je produkował, moim zdaniem model na dobrym poziomie i przede wszystkim, można go rozbierać i kombinować z nim, czego nie da się powiedzieć np o cukierkowym O305 Brekiny.
Bardzo fajna kolekcja! Pełno masz Ikarusów widzę. Skąd ich aż tyle? Sam posiadam trochę autobusów, niedługo zaprezentuję swoją kolekcje, w razie czego aktualne postępy są też na www.facebook.com/EZNSELBLAG
Kupowałem Ikarusy gdzie się da;-) Pierwsze w 1997 roku w Lipsku, potem pojedyncze sztuki w sklepach modelarskich, a gdy objawiła się Gama Hobby, to już masowo ;-) Ikarusy to bardzo wdzięczny temat do przeróbek
Akurat modele Ikarusów firmy ses się bardzo łatwo rozbierają ;-) Jednakże, modele Ikarusów 280 nastręczają wiele innych problemów - przegub, i cała naczepa są źle zrobione, zarówno pod względem rozmieszczenia klap, wielkości okien jak i umiejscowienia osi. Przeróbka na zgodną wersję z oryginałem jest możliwa, ale to już temat dla bardzo, bardzo zaawansowanych modelarzy.