• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model wagonu pocztowego typu 304A

mht

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Na szczęście nie wszystkie wycofane wagony pocztowe służą wandalom na bocznicach. Poniżej wagon 304A (chyba) w barwach Przedsiębiorstwa Robót Kolejowych i Inżynieryjnych z Wrocławia na stacji Oborniki Śląskie. Zdjęcie z 24 XII, ale wagon pewnie tam jeszcze czas jakiś postoi.

Załączniki

MAnTonI

Aktywny użytkownik
Reakcje
182 1 0
eSeL napisał(a):
MichałK napisał(a):
Jest jeszcze 101C Czym one się różnią?
Na wagony.net jest 304.
Z grubsza, dla modelarza różnia się tym iże:
101 dach bez ryfli
101 inny układ podwozia
101 okna i kancelarii i socjalu i magazynu są otwierane (ramy a nie uszczelki w magazynie)
101 układ okien jest inny - "taktowanie równe, symetryczne" jak dla wagonu 1 klasy, 2-je drzwi na wysokości/ w miejscu okien.
Poniżej fota 101, z netu, Autora i źródła nie pomnę.
Fotki dołączam, znalezione w necie. Pytałem kiedyś jaka była różnica pomięcy wagonami Pdn i Pd, pod tym sznurkiem: viewtopic.php?f=2&t=5417&p=130385#p130385

Mam nadzieję że pomoga, te fotki, w stworzeniu wagonu 101C i malowaniu oliwka.

Załączniki

OP
OP
PiotrK

PiotrK

Aktywny użytkownik
FREMO Polska
Reakcje
328 0 0
Dzięki za pomoc. Fotki jak i wspomniany wątek już znam.
Buduję wagon 304C, choć pewnie przy 101C było by mniej zabawy z oknami
Nad malowaniem wciąż się zastanawiam. Oliwka ładna, ale pomarańcz też kusi...

OP
OP
PiotrK

PiotrK

Aktywny użytkownik
FREMO Polska
Reakcje
328 0 0
Witam,
Dzięki za kolejne fotki. Szczerze mówiąc teraz brakuje mi głównie fotek z boku tego co jest pod ostoją.

DarekW

Znany użytkownik
Reakcje
1.413 16 0
PiotrK napisał(a):
brakuje mi głównie fotek z boku tego co jest pod ostoją
Piotr wsiadaj w auto i jedź do bazy Poczty Polskiej w Komornikach ul. Polna 120. Wagon stoi przy parkingu sądzę że dogadasz się z portierem i wpuści Cię by zrobić fotki tego co potrzebujesz.

rocketman

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
O tak śpieszcie się! Rok i trzy dni temu wykonywałem fotkę wspomnianego w artykule Przemyślanina z wagonem pocztowym w normalnej służbie. Dziś to już historia. Minęło bezpowrotnie przynajmniej jeśli chodzi o regularne kursy tych wagonów.

Załączniki