• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

misz masz - okolice Bydgoszczy

Krzysztof Koj

Znany użytkownik
Reakcje
635 3 1
I ja też rozpoznaję (z imienia i nazwiska) 15 osób.
No, to może należy wymienić przynajmniej te rozpoznane osoby, z imienia i nazwiska?
W końcu jest to chyba jedyna ku temu okoliczność...
Oczywiście wymienię poniżej tylko te osoby, które ja rozpoznałem na powyższym zdjęciu (pozostałe przepraszam!).
Na zdjęciu, kolejno od lewej, występują:

- Andrzej Brzozowski
- ś.p. Jerzy Wasilewski
- Tadeusz Suchorolski
- Bogdan Pokropiński
- Marek Moczulski (przyklęknął)
- Iwona Kupczyk (Muzeum Kolejnictwa)
- ś.p. Tomasz Wach
- Tadeusz Dąbrowski
- Andrzej Paszke
- Zbigniew Szafrański
- Dariusz Walas (u góry, w drzwiach budki)
- Janusz Sankowski (Dyr. Muzeum Kolejnictwa)
- Tomasz Roszak
- Krzysztof Koj
...
- Krzysztof Soida.

Wszelkie korekty i uzupełnienia mile widziane :).

Pamiętam tę imprezę doskonale (pogoda była piękna, atmosfera też!), dlatego wiem, że nie wszyscy jej uczestnicy występują na zdjęciu.
Nie ma np. Andrzeja Etmanowicza oraz Jacka Grabowskiego, którzy z całą pewnością byli na tej imprezie (jechałem razem z nimi z Nakła n./N do Koronowa Wąsk. w jednym "przedziale"), i którzy podczas wykonywania tego zdjęcia poszli zapewne coś "upolować" :).

Ostatnio edytowane:

Jarząbek

Znany użytkownik
Reakcje
1.590 73 0
No, to może należy wymienić przynajmniej te rozpoznane osoby, z imienia i nazwiska?
Mam nadzieję, że nie naruszymy ustawy o ochronie danych osobowych. ;)
Dodam jeszcze:
- ś.p. Maciej Matuszewski - pomiędzy Bogusiem a ś.p. Tomkiem, nad P. Iwoną.
- Andrzej Żmuda - pomiędzy Tadkiem Dąbrowskim a Andrzejem Paszke.
Oprócz wymienionych przez Ciebie moim zdaniem chyba brakuje jeszcze Romka, który też tam był.:)

Krzysztof Koj

Znany użytkownik
Reakcje
635 3 1
Zastanawiam się, gdzie się podział Jurek P.?:)
Miałem przyjemność kilka osób z tego grona poznać osobiście.
Pewnie coś wtedy załatwiał... :).
Oczywiście był na tej imprezie.

Mam nadzieję, że nie naruszymy ustawy o ochronie danych osobowych. ;) (...)
Może i naruszamy, ale osobiście nic mnie to nie obchodzi.
W końcu właśnie po to robi się te zdjęcia, żeby po latach rozpoznać ludzi, którzy na nich występują i żeby podzielić się tym z innymi.
W razie czego, jestem gotów stanąć przed sądem, jako... "przestępca", który naruszył ustawę o ochronie danych osobowych.
A kiedy już zostanę skazany na karę bezwzględnego więzienia, to mam nadzieję, że znajdą się wśród Was tacy, którzy przyślą mi paczkę, albo przynajmniej miły gryps...:).

Ostatnio edytowane:

maniek2820

Znany użytkownik
Reakcje
12 1 0
Ostatnio po wielu latach i ja zawitałem do Bydgoszczy w sprawach rodzinnych .Jednak był czas na podziwianie odnowionego dworca i wyszukiwanie piękna i świetności dawnej kolei. Są ostatnie fragmenty legendarnej parowozowni ,budynki ,nastawnie znane z publikacji naszych Wielkich fotografików i miłośników kolei .
Robi wrażenie odrestaurowany budynek między peronami jaki nowy od strony miasta .Szczególnie urzekły mnie zachowane fragmenty wystroju tunelu. Odrestaurowany budynek z 1849 roku i parowóz .Pięknie w nienagannej czystość co według mnie w Warszawie i zapewne na większości wschodniej Polski mogło by nie być łatwe w utrzymaniu . Może przesadzam i idealizuje ale jednak na terenach o dużym wpływie kultury pruskiej nawet w gospodarstwach wiejskich jest inny ład
[DOUBLEPOST=1490527490,1490526804][/DOUBLEPOST]
DSCN8776.JPG
DSCN8808.JPG
DSCN8807.JPG
DSCN8804.JPG
DSCN8801.JPG
DSCN8800.JPG
DSCN8796.JPG
DSCN8799.JPG
DSCN8789.JPG
DSCN8795.JPG
DSCN8788.JPG
DSCN8793.JPG
DSCN8784.JPG
DSCN8787.JPG
DSCN8797.JPG

Załączniki

maniek2820

Znany użytkownik
Reakcje
12 1 0
cd.

Załączniki

maniek2820

Znany użytkownik
Reakcje
12 1 0
cd

Załączniki

OP
OP
E

escobar

Znany użytkownik
Reakcje
197 7 0
W Pesie perturbacje:eek: jest już nowy trzeci prezes, banki dały 200 mln "kroplówki", ale wymagają restrukturyzacji i odejścia od polityki niskich cen i prototypów o wątpliwej jakości...
oprócz produkcji dla DB (nadal bez homologacji) to nic tam się nie dzieje dużo:confused:
20180105_153617.jpg
20180105_153746v2.jpg
20180105_154303.jpg