• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Militarne - Brodagaz

Qmaty

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
5.836 235 3
Nie mam w zasobach nic z militariów, ale... po Twoich prezentacjach zaczynam nad tym dumać :) Man dobrze wykonany, otwierana burta to faktycznie duża zaleta.

Astro

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
10.249 301 15
Super. W sumie za @Mafo czepię się tych świateł , za to co ciekawe - szyby mają czarne obwódki, co chyba nie jest powszechne w tej skali? Co powiedzą "doświadczeńsi" koledzy? Bo ja albo wczesniej tego nie zauważałem, albo nie trafiłem na taki model.

OP
OP
Brodagaz

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.469 109 2
Super. W sumie za @Mafo czepię się tych świateł , za to co ciekawe - szyby mają czarne obwódki, co chyba nie jest powszechne w tej skali? Co powiedzą "doświadczeńsi" koledzy? Bo ja albo wczesniej tego nie zauważałem, albo nie trafiłem na taki model.
Astro dość dużo modeli szczególnie nowszych ma takie obwódki jest to imitacja uszczelki gdy szyba jest klejona a nie na klasyczną gumową uszczelkę :)

OP
OP
Brodagaz

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.469 109 2
Masz do porównania Mungę z Roco?
Mieć to pewnie gdzieś mam ale czy znajdę to już inny temat w tym temacie gdzieś na wcześniejszych stronach powinna być :)
Sam wiesz jak jest w moich magazynach, model jak się tam już znajdzie to nikt nie wie gdzie on jest a następne znalezienie to przypadek najczęściej po latach :)

Jacek T4

Znany użytkownik
Reakcje
1.008 1 0
Ładny "brzydal" ale uważam, że wart posiadania, w szczególności dla miłośników 4x4. Sama forma Wikinga ma już kilkadziesiąt (!!!) lat i co ciekawe jest w skali 1:90 (info ze strony producenta). Model doczekał się kilkunastu wydań różniących się... odcieniem plastikowego odlewu:) i wyglądem kół.
A tak z innej beczki, to na Mungę "zapatrzyli" się chyba producenci radziecko-ukraińskiego ŁuAZ-a;). Proponuję wygooglować te marki w necie i porównać gabaryty.