• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta Miasto Adriana

lotus102

Znany użytkownik
Reakcje
2.247 7 3
Rewelacyjnie wykonana makieta .:)momentami czuję się jakbym był tam w środku .Wygląda bardzo realistycznie ,te tory tramwajowe ,autobusy ,osobowe ,domki i tyle dodatkowych szczegółów powala na kolana ,super . ja będe musiał pomyśleć o jakiejś makiecie dla swoich autek .:).Gratuluję pomysłu i zdolności .(y)

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.586 387 20
Świetnie to wygląda. Bardzo dobra imitacja rzeczywistości. Gratuluję pomysłu i wykonania. (y)

kacper1224

Aktywny użytkownik
Reakcje
3 0 0
Lubie tu zaglądać, bo bardzo fajnie wychodzi tobie to miasto. Dałoby radę na którejś z kolejnych prezentacji, na zdjęcie przebijającego się zestawu ciężarowego przez miasto? :D

OP
OP
Adrian Henszel

Adrian Henszel

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
Póki co niewykonalne, bo zestawów ciężarowych nie posiadam, jedyne co mam to stara wysłużona Skoda - tym niemniej nie mówię, że nigdy takowego sobie nie sprawię ;) Póki co w planach są ludzie - bo co to za miasto bez mieszkańców - a później kolejne pojazdy - z tym, że bardziej osobowe, dostawcze i może niewielkie ciężarówki - ale to czas (i fundusze) pokażą.

DamLen

Znany użytkownik
Reakcje
1.503 11 0
Miasto robi się coraz piękniejsze, ale faktycznie jest trochę wyludnione. A co do ciężarówki, to tutaj najbardziej pasowałaby jakaś mała, dystrybucyjna solówka, albo śmieciarka.

marpama28

Znany użytkownik
Reakcje
54 4 0
Co do ciężarówek to najbardziej pasował by tu zagubiony Turek albo Rumun :D To akurat częsty widok w centrach miast. Ale dystrybucyjna ciężarówka z windą to bardzo ciekawy pomysł. Ogólnie Twoje miasto mi się bardzo podoba, mimo że jest zrobione w takim bardziej niemieckim stylu, czyli czysto i schludnie. Możesz zdradzić gdzie kupiłeś takie duże arkusze kostki brukowej i czy to bardzo duża inwestycja?

OP
OP
Adrian Henszel

Adrian Henszel

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
Zwykła folia samoprzylepna, druk czarny na szarej strukturze - płaska. Karbowaną strukturę ma ta kostka wykorzystana placyku z drzewkami - styrodur czy coś odpowiednio wyprofilowane i zabarwione, u mnie pomalowane dodatkowo betonową farbką Polaka - z tym, że nie pamiętam producenta (chyba Noch) - ale droższa była i dużo mniejsza (z tym, że ją kupowałem ładnych parę lat temu i tak sobie leżała).

OP
OP
Adrian Henszel

Adrian Henszel

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
Po dłuższej przerwie temat miasta drgnął nieco do przodu - zmiany raczej kosmetyczne, bardziej detale niż ogół ale po kolei:

Na starcie pojawiło się wyposażenie kolejnych podwórek:

Doszły także detale w postaci śmietników, parkomatów, znaków i innych pierdół:

Ukończona część (ta bez pustych fragmentów zabudowy) ogólnie prezentuje się tak:

Wkrótce dalszy ciąg prac.

Ferrix

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
Ogólnie makieta, a w zasadzie jej część dość fajnie się prezentuje, ładnie to wygląda z tego lotu ptaka. Jedyne czego nie znalazłem to na tych malutkich osiedlach brakuje graffiti na kamienicach :D Młody wykonał jedno na swojej dioramie i od razu ożywiło.
Czekam na postępy w pracach :)

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.586 387 20
Pięknie to wygląda. Fotki z lotu ptaka kapitalne.

Młody

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
Widać metropolia prężnie się rozwija i czuć już ten klimat spacerku po starym mieście ;) Przydało by się jeszcze kilka figurek i delikatnie przybrudził bym zabudowę ;) Może pokusisz się o własne malowania autobusów dla twojego miasta? (y)