• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Malarstwo kolejowe Vectronika

OP
OP
Vectronik

Vectronik

Aktywny użytkownik
Reakcje
120 7 2
Czy się zalicza, nie wiem ale tutaj moje własne autorskie rysunki krajobrazowo kolejowe :)

20220524_220040.jpg

Wątroby zaznaczyć iż rysunek ten nie jest duży bo lok ma zaledwie 5 cm

OP
OP
Vectronik

Vectronik

Aktywny użytkownik
Reakcje
120 7 2
Trochę moich rysunków z mojej ostatniej wycieczki na perony Bydgoszczy głównej z której widać zakłady PESy. Chodzi tu o nieoznaczonego ELFa dla Warszawy, której najprawdopodobniej nie zobaczy do czasu mianowania na zabytek lub pójścia na żyletki, oraz nowy EZT dla Czeskiego RegioJetu

20220525_194051.jpg
20220525_194019.jpg

Ostatnio modyfikowane przez moderatora:
Reakcje
3.688 31 0
Vectronik Twoje rysunki są fajne, masz też smykałkę do rysowania. Kiedyś sam rysowałem tabor kolejowy jaki dostrzegałem na różnych stacjach, czy zapisywałem odręcznie wiele informacji dostrzeżonych na taborze, jednak było to w latach 90-tych (i częściowo początku lat 2000-nych), kiedy nie miałem komputera, aparatu cyfrowego, a koszt filmów i wywoływania zdjęć (u fotografa), nieco przerastał mnie, więc byłem bardzo oszczędny w "pstrykaniu" kolejnych klatek. Dziś mamy 2022 r. i Twoje rysunki, ocenę pozostawiam każdemu z osobna (mi się podobają), nie powinny być "wrzucane" do tematów, w których poruszane są sprawy "do bólu" realistycznej kolei.

Ostatnio modyfikowane przez moderatora:

bankier9a

Aktywny użytkownik
Reakcje
246 9 4
Masz ciekawe spojrzenie na kolej - napisz jaką techniką się posługujesz tworząc swoje obrazy? Szkoda tylko, że dane jest Ci na peronach oglądać nowoczesny tabor. Życzę spotkania z "klasyką" PKP abyś mógł ją sportretować.