• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

[Makieta] Początki w budowie własnej makiety

OP
OP
tomek25poznan
Reakcje
0 0 0
A witam.Prace idą ale powolutku.posiałem trawkę i dodałem więcej posypki na tory.Wstępnie przymocowałem perony.Miałbym już stację do mojej makiety ale funduszy nie starczyło.W każdym bądz razie makieta była jest będzie systematycznie robiona.Nie zamierzam projektu porzucać.Tabor cały czas jest eksploatowany (do tego stopnia że w br118 trzeba wymienić szczotki w silniku :p).A i fotki też będą.

pepej

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
tomek25poznan napisał(a):
No co chemia robi swoje :D
Tomku zapomnij o schematach przy tworzeniu makiety - trawka którą wysypałeś miedzy torami w rzeczywistości na 100% by tak nie wyrosła momentami byłaby szersza, a momentami nie było by jej wcale

pepej

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
tomek25poznan napisał(a):
Witam.Dziś wstawiam kolejne zdjęcia z mojej budowy makiety.Nie jest dużo zrobione ale zawsze :).W planach tzn na przyszły rok zakup magazynu, 3 kozłów oporowych, maty oraz przejazdu kolejowego
SP32 z napędem ?

OP
OP
tomek25poznan
Reakcje
0 0 0
Witam,co do pytania Witkoima to wszystko jest ok.Te składy które mam nie zachaczają.Co do pytań o tego loka faktycznie jest to Ls 1000 i jest bez napędu.Skleiłem ją z samej ciekawości jak mi wyjdą takie modele.Chyba jeszcze za mało wiem o robieniu modeli z napędem więc nie próbowałem.

garcia ramirez

Znany użytkownik
Reakcje
1.238 52 6
No pewnie. Moznaby sie poprzyczepiać, że a to bocznica za blisko budynku dworca, a to ludzie do tego budynku nie mają jak sie dostać ale jak na poczatek zupełnie fajnie ci idzie. Z czasem sam zaczniesz dostrzegać że to i owo nalezy porawić, co z kolei pozwoli na przebudowy, poprawki czyli dalszą zabawę. I o to chodzi przecież.