• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

[Makieta] Pierwsza makieta...

OP
OP
Festero

Festero

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
krist11 napisał(a):
ładnie zrobione ile ci zajeło robienie takiej makiety takiej makiety a pytanko i ile trzeba mieć miejsca
Wszystkie odpowiedzi znajdziesz na początku wątku. Podpowiem Ci nawet, że jeśli zerkniesz kiedy został napisany pierwszy post a potem rzucisz okiem na kalendarz to bedziesz już wiedział ile mi to zajęło czasu ;) oczywiście nie spieszyłem sie zbytnio z budową więc nie warto sie tym sugerować ;)

Przepraszam za post pod postem... :oops:

OP
OP
Festero

Festero

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Wrzucam kilka fotek z postępu prac, z góry przepraszam za jakość zdjęć ale były robione telefonem. Po weekendzie będę miał cyfrówke więc następnie wklejane zdjęcia będą lepszej jakości.
Sensowna krytyka mile widziana ;)

Załączniki

popowe

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
2.277 16 2
dwie moje sugestie:

1. Te zielone krzaki nie pasują bo są za zielone ;)
2. Płyty betonowe za fuguj naturalną glinką (rozrób w wodzie jak gips na gęstą masę i palcem za fuguj, po wyschnięciu przetrzyj suchą szmatką a na koniec grubym pędzlem)

a tak poza tym jest ok

no możesz tez pozbierać kamienie z trawy :D

OP
OP
Festero

Festero

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
popowe napisał(a):
dwie moje sugestie:

1. Te zielone krzaki nie pasują bo są za zielone ;)
2. Płyty betonowe za fuguj naturalną glinką (rozrób w wodzie jak gips na gęstą masę i palcem za fuguj, po wyschnięciu przetrzyj suchą szmatką a na koniec grubym pędzlem)

Tak też myślałem, ale w poprzednich postach jak wklejałem zdjęcia to nikt nic nie mówił więc tak zostały :p Docelowo zielen niską będę robił zupełnie inną ale do tego jeszcze daleka droga. Co do płyt, to dopiero je przytwierdziłem tam gdzie mają być, całą "obróbkę" dopiero zaczuynam(w tym i wspomniane fugowanie, ale także troche rozsyopanego węgla itp itd))

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Planuję 5
Planuję 15
Planuję 15
Planuję 5
Planuję 15