• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta NS

Ns

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witam
Pozwole sobie wystawic tu kilka fotek tego co udało mi sie zdziałac przez ostatni czas. Do tej pory raczej nie wystawiałem fotek wiec prosze o wyrozumiałośc w ocenie... ;)

Załączniki

ciekma

Znany użytkownik
FREMO Polska
KKMK
Reakcje
7 1 0
Bardzo fajne i klimatyczne. Latarnie zwrotnicowe, zaolejone podkłady, staroużyteczne szyny, mniam.
Brawa za podjęcie tematu trakcji elektrycznej, ale trochę szpecą te dolne wysięgniki -
chodzi o to, że w rzeczywistości przewód nie jest przymocowany bezpośrednio do
tego dolnego pręta tylko do odciągu, który jest skierowany w lewo lub w prawo.
Polecam podglądnąć słupy firmy Kluba.

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
5.104 33 0
No fakt koledze już gratulowałęm nieraz makietki. Bardzo fajna i wygląda bardzo realistyczna a musicie wiedzieć że to taka niby modułowa ale (chyba) na stałe stojąca w pokoju :)

Piotrku PIĘKNE TO TO :!: TAK DALEJ.

OP
OP
Ns

Ns

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Co do trakcji to narazie początki mam nadzieje za jak zabiore sie za to to efekt końcowy bedzie duzo lepszy nie teraz....

Patryk.K

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Ale bez trakcji też jest fajnie przypomina mi to typowy górnośląski krajobraz: budynki brudne, tory zardzewiałe i zarośnięte ,znikoma liczba pasażerów na dworcu ,cząstka trakcji itd.
Bardzo mi się twoja makieta podoba... ;)
Czekamy na dalsze relacje i na efekt końcowy.

404W

Znany użytkownik
Reakcje
519 21 0
No właśnie tort czy moduły?
Zdjęcia zrobione bardzo fajnie - robią klimat. Czy można jeszcze prosić o jakieś bardziej całościowe.
Z tego co widzę, zieleń bardzo ładna, ciekawe smaczki rodzajowe. Może tylko peron jakiś niski.

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
5.104 33 0
Piotrku 3 zdjątko od dołu :!: Powiedz co to za krzak (ten na gipsie). Zrób jego lepsze zdjecie i wklej, a najlepiej to zrób jakąś fotorelację, która opisze jak robisz taki drzewostan :D

OP
OP
Ns

Ns

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
co do łuków moze na zdjęciu wydają sie ostre , są troche bardziej rozwarte niz łuki składane z torów roco...a wagony płyną po torach bez wiekszych oporów a o wykolejaniu nie ma mowy..:) i oczywiscie to flexy...

OP
OP
Ns

Ns

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
znalazłem obok bloku krzak...na wiosne ma małe kiscie z kulkami a na jesień zostaje sama łodyga nazbierałem tego troche:) i okazało sie , ze w połączeniu z siateczką heki efekt jest dos ciekawy...:)

Załączniki

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
5.104 33 0
Hejos dzienks za fotkę i objaśnienie. Chyba wiem o czym mówisz bbo też tego użyłem kilka razy :) Makietka pieknie się prezentuje :) Tak dalej.

Patryk.K

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witam!
Może odświeżę trochę temat ;)
Otóż chodzi mi o to jak i czym (firma ,wyrób) tak fajnie "zazielenić" tory?
Mam zamiar zrobić takie torowisko na makiecie ,ale nie za bardzo wiem jak :neutral:
tzn. tory i podyspkę już mam tylko chodzi mi o te roślinki.
Z góry dziękuję
Oto zdjęcie ;) :

Załączniki

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
5.104 33 0
Z tego co mi się wydaje to Piorek stosuje HEKI FLOR w całej rozciągłości i ten zielony produkt tak to właśnie to. Mam nadzieje że NS potwierdzi moje słowa.

OP
OP
Ns

Ns

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Faktycznie są to rózne odcienie siatki HEKI FLOR ale nie tylko ,równiez trawy Polaka i róznego rodzaju posypki no i troche farb zeby to miało duzo koloru....

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
5.104 33 0
Ja ostatnio stosuję tylko trawek POLAKA i siateczek oraz posypek tegoż producenta. Czasem też zastosuję posypki FALLERA bo niestety HEKI FLORR już mnie niezachwyca. Czasem wydaje mi sę że jest zagrubo-gąbkowy. NS czy masz może jakies nowe foteczki ze swego placu budowy ?? Kiedysie doczekamy Ciebie na jakimś naszym spotkaniu z modułami ;)

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
5.104 33 0
Piotrku dostałem jedną fotkę od Ciebie. Kategorycznie proszę zrobić kilka więcej i je tutaj wkleić bo to co zobaczyłem wyglądam mega zaje...fajnie. A czy mozęsz zrobić taką fotkę ogólną jak to wygląda. Mianowicie z panoramą na cały pokoik :)

OP
OP
Ns

Ns

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Fotki

Prosze oto kilka nowych fotek ale duzo sie nie zmieniło a co do ogólnego zdjecia to zrobie jakos za niedługo bo najpierw musze troche pokuj wysprzątac bo nic by nie było widać;P

Załączniki