• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

makieta no name

• Inicjator wątku lukaszjus
  • Data rozpoczęcia
OP
OP
L

lukaszjus

Gość
ja juz tory zamowilem,czekam jeszcze na płyte czy bedzie to jakis problem jesli na całęj płycie położę korek?bo tak wstępnie powiedziałem w stolarni żeby mi zamontowali aczkolwiek moge to jeszcze zmienic

statom

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
Jak to zamontowali ?? podkład korkowy daje się tylko pod sam tor
a nie na cały blat ;) Co prawda ja położyłem korek na cały blat i zaraz idę ułożyć na nim układ a potem korek docinam..

OP
OP
L

lukaszjus

Gość
tak mi doradził Kolega który ma piękna makietę, tak u siebie on zrobił więc postanowiłem ze zrobię tak samo:)

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
2.707 51 5
Rozumiem, że kolega położył korek na całości, a pod same tory dał drugą warstwę. Co uważam osobiście za brak sensu, bo to jedynie podniesienie terenu. Chyba, że robi rzeczkę i chce mieć teren wyżej, by w korku koryto rzeki wydrążyć. Wtedy tory są naturalnie wyżej. :)

OP
OP
L

lukaszjus

Gość
Kris położony jest korek na całości a potem po położeniu torów jest wycinka nie potrzebnego korka

Oelka

Aktywny użytkownik
Reakcje
2 0 0
bo tak wstępnie powiedziałem w stolarni żeby mi zamontowali
Przez położenie go w stolarni rozumiem całkowite przytwierdzenie go do powierzchni płyty... Nie będzie więc czasem problemów z usunięciem tego niepotrzebnego? Moim zdaniem chyba lepiej kupić korek w rolkach i obrobić go na własną rękę;)

statom

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
Jeżeli masz w zamiarze odcinać korek i docelowo ma być on tylko pod torami to nie przytwierdzaj do na stałe do płyty. Nieskromnie dam Ci link http://forum.modelarstwo.info/threads/tort-bizona.15561/page-3 tam korek jest z dwóch kawałków jedynie położony na blat i na krawędziach przyczepiony pinezkami. Wtedy po docięciu nie będzie problemu z oderwaniem niepotrzebnych kawałków. Także moim skromnym zdaniem nie powinieneś go na stałe przytwierdzać do płyty a jedynie rozłożyć.

OP
OP
L

lukaszjus

Gość
dziekuje za pomoc jak co to pozwole sobie jeszcze pytac jakbym cos nie wiedział

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
B
Planuję 14
Planuję 64
Planuję 117
Planuję 272