Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
ja juz tory zamowilem,czekam jeszcze na płyte czy bedzie to jakis problem jesli na całęj płycie położę korek?bo tak wstępnie powiedziałem w stolarni żeby mi zamontowali aczkolwiek moge to jeszcze zmienic
Jak to zamontowali ?? podkład korkowy daje się tylko pod sam tor
a nie na cały blat Co prawda ja położyłem korek na cały blat i zaraz idę ułożyć na nim układ a potem korek docinam..
Rozumiem, że kolega położył korek na całości, a pod same tory dał drugą warstwę. Co uważam osobiście za brak sensu, bo to jedynie podniesienie terenu. Chyba, że robi rzeczkę i chce mieć teren wyżej, by w korku koryto rzeki wydrążyć. Wtedy tory są naturalnie wyżej.
Przez położenie go w stolarni rozumiem całkowite przytwierdzenie go do powierzchni płyty... Nie będzie więc czasem problemów z usunięciem tego niepotrzebnego? Moim zdaniem chyba lepiej kupić korek w rolkach i obrobić go na własną rękę
Jeżeli masz w zamiarze odcinać korek i docelowo ma być on tylko pod torami to nie przytwierdzaj do na stałe do płyty. Nieskromnie dam Ci link http://forum.modelarstwo.info/threads/tort-bizona.15561/page-3 tam korek jest z dwóch kawałków jedynie położony na blat i na krawędziach przyczepiony pinezkami. Wtedy po docięciu nie będzie problemu z oderwaniem niepotrzebnych kawałków. Także moim skromnym zdaniem nie powinieneś go na stałe przytwierdzać do płyty a jedynie rozłożyć.