• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta domowa Makieta do emerytury :)

OP
OP
Krocik TV

Krocik TV

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
935 8 0
Rzeczka fajna, natomiast wywalił bym te świeże "kłody" one mają zbyt gładki i "żywy" kolor, poszukaj gdzieś w okolicy bardziej suchych i mniej gładkich patyczków
To już tzw "dupa", są utopione w żywicy, i na żywo tak gładkie nie są. Ciężko znaleźć patyk żeby zachował skalę i miał porowatą powierzchnię

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.479 552 30
Dzisiaj pobudziłem rozjazdy, że niby od smaru
To spały? ;) A na poważnie, to trochę za dużo tego smaru. Smaruje się tylko poduszki, po których przesuwają się iglice, więc ślady smaru są na podrozjazdnicach w dwóch pasach wzdłuż iglic, ale nie na środku podrozjazdnic, a dodatkowo smaruje się zamknięcia nastawcze.

OP
OP
Krocik TV

Krocik TV

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
935 8 0
To spały? ;) A na poważnie, to trochę za dużo tego smaru. Smaruje się tylko poduszki, po których przesuwają się iglice, więc ślady smaru są na podrozjazdnicach w dwóch pasach wzdłuż iglic, ale nie na środku podrozjazdnic, a dodatkowo smaruje się zamknięcia nastawcze.
Masz rację, nie wiem czy będę mógł to poprawić, spróbuję, przy następnych wezmę węższy pędzel i zobaczymy jak wyjdzie.
Nie wiem jak mogłem przeoczyć taką literówkę, zazwyczaj wstawiam posty z telefonu i zadziałała AI, oczywiście że chodziło o pobrudzenie rozjazdów i to w dosłownym tego słowa znaczeniu ;)