• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta bez nazwy

Karol

Użytkownik
Reakcje
10 2 0
Witam,

Prace nad makietą rozpoczeły się w póznych latach 90tych i wyszło to jak wyszło, czyli nie ciekawie wręcz beznadziejnie. Makieta była w kształcie litery L z jedną małą stacja osobową, miniaturową towarową i nieduzą szopkę.
Na wiosnę tamtego roku zdecydowałem sie na kompletną przebudowę tego ustrojstwa, zresztą proszę popatrzyć co sie zmnieniło:
Niebawem cdn..

Załączniki

ciekma

Znany użytkownik
FREMO Polska
KKMK
Reakcje
7 1 0
Znacznie lepiej teraz wygląda, opłacało się przerobić.
Czy myślałeś nad jakąś fototapetą z niebem przyklejaną do tej boazerii?

Pozdr,
Mc

OP
OP
Karol

Karol

Użytkownik
Reakcje
10 2 0
Na razie skupiam sie na wykończeniu stacji ( zielen bo na razie jej nie ma)i podłaczeniu siedmiu torów do semaforów.

kozak

Użytkownik
Reakcje
2 0 0
nie myslales zeby wywalic te napedy i zamontowac pod makieta cos ?? bo to tragedia ale ogolnie makieta ciekawa pracuj i prezentuj efekty na forum :D

404W

Znany użytkownik
Reakcje
519 21 0
Kształ L
Jak rozwiązałeś kwestię nawracania składów? Wydaje mi się, że nie ma miejsca na pętle nawrotne? Czy pociągi jeżdżą wahadłowo?
Układ ciekawy - stacja pośrodku, aczkolwiek raczej jeśli już tak jest to po prostu po obu stronach są różne kierunki ruchu, gdyż taka stacja jest węzłowa, a nie podział na rodzaje przewozów.

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
5.072 33 0
Widzę Karolu że masz w opisie o sobie że działaś w TT i H0 i tak sobie myślę. Makietka fajna choć wg mnie chyba tam zadużo miejsca niemasz i nielepiej było na samym początku wejśc w TT lub nawet N na tym stryszku :) Tak czy siak kolorki ładne i podobają mi się. Ja od 3 tygodni grzebię w elektryce pod makietowej :???:

OP
OP
Karol

Karol

Użytkownik
Reakcje
10 2 0
Nie jest tak żle z miejscem, oczywiscie jest troche ciasno, ale tak czy siak to na całą stacje wchodzi około 30 wagonów towarowych i około 15 osobowych.
Przeważnie na stacji towarowej parkowane są 2 składy po 15 a na osobowej 3 składy po 4 wagony. Zrobi sie wiosna to i na makiecie się zazieleni :D wiec wszyscy chętni z okolic Krakowa są mile widziani :grin:
Cały czas zastanawiam sie jak ta stacja ma sie nazywać :D

S

Sebastian

Gość
Koniecznie wywal te okropne i wielkie latarnie Made in Hulacki. Dołóż parę groszy i zamów takie w skali H0 u Zbyszka Kluby. No chyba, że przemawia przez ciebie lokalny patriotyzm :cool:

OP
OP
Karol

Karol

Użytkownik
Reakcje
10 2 0
Powolutku remont starej makiety trwa, pojawiła sie nowa szopa i trochę zieleni:

Załączniki

dziurasek

Znany użytkownik
Reakcje
621 11 0
Na foto Dscn4445.jpg widać zieleń na torze, czy możesz zamieścić zbliżenie? Interesuje mnie sposób położenia zieleni między podkładami ?