• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta 110x180

OP
OP
B

Bartek

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
To jak widać jest mój plan, stacja i peron mają być przed rozjazdem łukowym, myślę że te czerwone linie oznaczają za mocny zakręt, lecz myśle że jest zostawiony tu duży margines więc nie "złąmię" wagonów ;p

Załączniki

bysiu

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
wprawdzie mało doświadczony jestem (prawie w ogóle), ale te łuki do krzyżówki wydają mi się trochę za ostre.

to moja propozycja, a w zasadzie propozycja piko na "starych torach" :) ... tu "anglik" zamiast krzyżówki, ale dużo atrakcji się nie straci korzystając z krzyżówki.

torcik można łatwo rozszerzyć do 180 wstawiając proste odcinki przy torze przyłączeniowym na dole i za rozjazdami na górze.

Załączniki

A

Adam-H0

Gość
jest kwestia jaki pociag to ma byc - moze jakis z czerwojej branzy :D
juz te rysunki to sugeruja 8)
czy tylko ja to widze - moze mam na starosc ostre wizje :roll:

TOM94

Aktywny użytkownik
Reakcje
63 0 0
Z tego co wiem w tym programie co masz czerwona linia na torze informuje o tym, że jest za ostry łuk dla taboru :? Jeżeli się wkolei na samej krawędzi makiety to jest duże prawdopodobieństwo, że lokomotywa spadnie na podłogę i nie trudno sobie wyobrazić jak może po tym locie wyglądać :?

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
B
Planuję 14
Planuję 64
Planuję 117
Planuję 272
Planuję 31