• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Mała dioramka w H0e

Dino 61

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Znów się wygłupiasz :D . Wrzuć no porządne foty, bo ludzie pomyślą, że w piwnicy mieszkasz i prądu nie masz :D . Doświetl odpowiednio zdjęcia i będzie gicio, ewentualnie zainwestuj w porządny aparat foto :LOL: :D .

Na tej pierwszej fotce to zapewne ten "czarny" goni tego "zielonego" i chce go pożreć :D :D :D .

Załączniki

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
2.598 50 5
Na tej pierwszej fotce to zapewne ten "czarny" goni tego "zielonego" i chce go pożreć .

No...źle mu z oczu patrzy ;)

A poważnie, zapowiada się fajny kawałek makiety. Powodzenia w dalszych pracach.

Dino 61

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
No, zdaje się iż znów mamy problem :LOL: . Kolega Busdriver 32 zaszutrowal już część torów oraz zakupił jakieś wagoniki do tego swojego "cacka", ale jakoś nie jest skłonny by się z nami tym podzielić. Skromny, czy jak :roll: ?!

Wiem jedno, jutro zasuwamy obaj na Łódzką Polibudę do chłopaków z klubu. Wreszcie nam się udało razem wyrwać z roboty by zawitać w klubie. Adamowi się ta wizyta przyda co do budowy makiety, a mnie tym bardziej jako modelarzowi redukcyjnemu :) . Zawsze to jakaś insza inszość od dłubania w pancerce 72' i w samolotach 48'. W końcu coś u "konkurencji" podejrzę, bynajmniej jak można pewne rzeczy inaczej zrobić. "Byle do przodu" jak to mawiał mój instruktor z LOK-u :D .

Proszę o gorący doping, bez dopalaczy :LOL: , mego Kolegi Adama !!! Może mu się uda skończyć to dzieło przed Świętami :?: :!: ;) :LOL: .

OP
OP
Busdriver32

Busdriver32

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Spoko, spoko przed świętami się wyrobię. Tylko nie wiem, którymi :twisted:
Na razie stanąłem z robotą jak koń w piachu :oops:
Liczę, że po wizycie w ŁKMK spłynie na mnie błogosławione oświecenie. 8)

K

Kpt.Nemo

Gość
Jest dokłądnie tak jak napisał Andrzej Harassek, kupiony bodajże na warszawskiej giełdzie, ale głowy nie położę.
Spotkanie bardzo miłe, a i Nemo okazał się nie taki groźny. :oops:

OP
OP
Busdriver32

Busdriver32

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Przerwa w pracach spowodowana sprawami różnymi :oops:
Planowanie szlag trafił, termin zakończenia prac nieznany :oops:
Wrzucam kilka fotek lokomotywowni (na osłodę)

Wszystkim życzę pomyślności w nowym roku

Załączniki

OP
OP
Busdriver32

Busdriver32

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Przepraszam za przerwę spowodowaną przyczynami niezależnymi ode mnie. Wkrótce reaktywacja tematu. "Białe" magazyny zadaszone w koncowej fazie malowania i brudzenia. Niestety nadal mam problemy z rozjazdami - pomimo różnych prób lok nadal zatrzymuje się przejeżdżając przez krzyżownicę :-(

Fisz

Aktywny użytkownik
H0e
GGM
Reakcje
62 0 0
Może podpiąłeś kable do polaryzacji odwrotnie względem ustawienia.? :p Wywala zwarcie.? Sprawdź miernikiem czy na krzyżownicy jest napięcie w momencie odpowiedniego ustawienia.

[To tylko moje rozmyślania, nie bijcie jak się w czymś pomyliłem :D ]

OP
OP
Busdriver32

Busdriver32

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Cały dowcip polega na tym, że zwiesza się bez względu na to czy polaryzacja jest podłączona, czy nie. Odnoszę wrażenie, że po prostu są za długie, a lok ma za mały rozstaw osi i masę. Brakuje mu prądu i rozpędu :-( Wkrótce sprawdzę jak jeździ na rozjazdach 15stopniowych