• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Mój tabor

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.

voytecki

Aktywny użytkownik
Reakcje
52 0 5
Też się zastanawiam nad takim rozwiązaniem, ze względu na metraż i dzieci. Po podniesieniu płyta rozumiem dochodzi do ściany? A co jest po drugiej stronie - czysta biel? Jaki wymiar ma ta płyta i z czego jest zrobiona?
[DOUBLEPOST=1479563863,1479562511][/DOUBLEPOST]Denaturat Zakładów Północnych podjechał na stację. Oto mój nowy nabytek :) Można rzec, że wykonanie i detale to górna półka. Jedyny mankament jaki mi się rzucił w oczy, to jeden z pantografów - w jakiejś dziwnej skośnej pozycji. Natomiast po drobnych dopchnięciach, wygięciach jest na miejscu :)
PB190478.JPG
PB190479.JPG
PB190480.JPG
PB190482.JPG

voytecki

Aktywny użytkownik
Reakcje
52 0 5

RS11

Znany użytkownik
Reakcje
153 0 0
Fajna ta rasowa "bestia" :) . Za zdjęcie ludzi biegnących na peronie masz u mnie 6. To pokazuje jak realne zdjęcie można zrobić nie mając makiety czy modułu. Bravo!

przemek tabisz

Znany użytkownik
Reakcje
929 60 10
Umie badania ile zasilacz pociągnie starych, min. 25 letnich lokomotyw. Dekodery jazdy i oświetlenia na wszystkich pokładach.
Wyszło 5 bez odczucia, że coś zwalnia, dostawienie 6 nowej już widoczne gołym okiem zwolnienie. Mam filmik ale nie umiem wrzucić.

5 lok.jpg

Od lewej BR232 PMT(BR131), M62 PMT (BR120), M62 STK (BR120), BR118 Panorama i BR118.

Ostatnio edytowane:

przemek tabisz

Znany użytkownik
Reakcje
929 60 10
Ale tam były dwa rodzaje zasilaczy. Jeden ok 36VA, a drugi transformatorowy coś koło 56VA. Rozumiem, że mówisz o tym słabszym... Bo 56VA to uciągnie więcej loków.

Nie wiem jaki mam, kupiłem razem z torami A+B+MM od niemca na alle. Ba nie wiem nawet jak sprawdzić.
Po ósmej lokomotywie nastąpiło "przełącznie" na żółwia, czyli wszystko jazda manewrowa :confused:, więcej nie dodawałem ze strachu.:LOL:

pptasinski

Aktywny użytkownik
Reakcje
96 0 0
Też się zastanawiam nad takim rozwiązaniem, ze względu na metraż i dzieci. Po podniesieniu płyta rozumiem dochodzi do ściany? A co jest po drugiej stronie - czysta biel? Jaki wymiar ma ta płyta i z czego jest zrobiona?
[DOUBLEPOST=1479563863,1479562511][/DOUBLEPOST]Denaturat Zakładów Północnych podjechał na stację. Oto mój nowy nabytek :) Można rzec, że wykonanie i detale to górna półka. Jedyny mankament jaki mi się rzucił w oczy, to jeden z pantografów - w jakiejś dziwnej skośnej pozycji. Natomiast po drobnych dopchnięciach, wygięciach jest na miejscu :)
Zobacz załącznik 434524 Zobacz załącznik 434525 Zobacz załącznik 434526 Zobacz załącznik 434527
Mój denaturat z zakładów północnych tez jest w idealnym wykonaniu :). Piękny model, niedługo dołączy do niego trapez ;). Odnosnie płyty to od spodu jest ona pomalowana na biało, sama płyta jest wzmocniona aluminiowym stelazem. Do podnoszenia / opuszczania wykorzystałem mechanizm firmy Thule, który w oryginale służy do przechowywania bagażników samochodowych, tzw. Trumien.

voytecki

Aktywny użytkownik
Reakcje
52 0 5
Nie wiem jaki mam, kupiłem razem z torami A+B+MM od niemca na alle. Ba nie wiem nawet jak sprawdzić.
Po ósmej lokomotywie nastąpiło "przełącznie" na żółwia, czyli wszystko jazda manewrowa :confused:, więcej nie dodawałem ze strachu.:LOL:
Pierwszy to transformatorowy - mocniejszy. Drugi zwykły - słabszy.
roco-zasilacz-10725-sprawny-2-1000914.jpg
roco10850.jpg

[DOUBLEPOST=1479571635][/DOUBLEPOST]
Mój denaturat z zakładów północnych tez jest w idealnym wykonaniu :). Piękny model, niedługo dołączy do niego trapez ;). Odnosnie płyty to od spodu jest ona pomalowana na biało, sama płyta jest wzmocniona aluminiowym stelazem. Do podnoszenia / opuszczania wykorzystałem mechanizm firmy Thule, który w oryginale służy do przechowywania bagażników samochodowych, tzw. Trumien.
A mógłbyś na priva podesłać kilka fotek w całości - jak jest złożone i rozłożone, a także mocowanie do ściany? Oczywiście przy okazji.

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.
Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Kolekcje 16
Kolekcje 29
Kolekcje 0
Kolekcje 13
Kolekcje 296