• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Mój PRL -lokfan

OP
OP
lokfan

lokfan

Znany użytkownik
Reakcje
1.310 9 0
Z tego co pamiętam to Leszek nie wyrwał dziewczyny na ziła, tylko na garniak i napój cytrynowy, na który to "se wdepnał" ;) A ził był raczej powodem rozbawienia tej wątpliwej jakości pani ;) Tak czy inaczej model zacny.
No proszę i będzie spór o pryncypia !;) Co prawda faktem jest, iż (piękny rusycyzm) niebywałej piękności "garniak" tudzież "napój firmowy " odegrały istotną rolę w późniejszych problemach z "poradnią skórną" :D lecz stwierdzenie że "jestem wozem" wręcz wstrząsnęło blondyną ! o_O:ROFL: Na zdjęciu ów ził "pożądania" , dokładnie ten !
i381929.jpg

OP
OP
lokfan

lokfan

Znany użytkownik
Reakcje
1.310 9 0
Dzisiaj u nas "na bazie" sensacja, rano przyjechali milicjanci i przesłuchiwali kilku kierowców. Chodziło oczywiście o cement, który jest wożony na budowę Fabryki Prostowania Mebli giętych stawianej w naszym mieście. Okazało się ze kilku kierowców sprzedaje pokątnie po pare worków z każdego transportu! Mamy nadzieję , że organa ścigania wykryją szybko sprawców, zaś aktyw i towarzysze z POP i młodzi towarzysze z ZMP napiętnują to karygodne działania. Zapewne ci, którzy w tak podły, sposób rzucają naszej młodej socjalistycznej gospodarce kłody pod nogi zostaną przykładnie ukarani! Głupcy nie wiedzą że swoim działaniem pomagają zachodnioniemieckim rewizjonistom i amerykańskim podżegaczom wojennym ! :) Takim oto samochodem przyjechali towarzysze Milicjanci ! ;)

IMG_1021.JPG
IMG_1023.JPG
IMG_1018.JPG

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.802 387 20
Pięknie wygląda Nysa zrobiona przez SAW Model. Podoba mi się. Gratuluję posiadania. (y) A historyjka bardzo realistyczna.

OP
OP
lokfan

lokfan

Znany użytkownik
Reakcje
1.310 9 0
Pięknie wygląda Nysa zrobiona przez SAW Model. Podoba mi się. Gratuluję posiadania. (y) A historyjka bardzo realistyczna.
Żyłem w tamtych czasach swoją "karierę" zaczynałem w jednym z krakowskich oddziałów PKS na przełomie lat 70/80. Takie tekst to raczej lata 50 te. Choć w tamtym "moim" okresie takiego, gadania, "ideologicznego" również nie brakowało. :D

OP
OP
lokfan

lokfan

Znany użytkownik
Reakcje
1.310 9 0
Dzisiaj coś z Jelcza, takim właśnie od czasu do czasu powoziłem w na początku lat 80-tych. Miał silnik Leyland w oryginale na śrubach calowych, w owym czasie to była zabawa z jego obsługą, szlifowaliśmy klucze metryczne by osiągnąć calowy wymiar :)
IMG_1146.JPG
IMG_1148.JPG
IMG_1150.JPG
IMG_1151.JPG

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.802 387 20
Pięknie zrobiony model. Na Twojej dioramie wygląda jak w realu. (y) Podoba mi się.

OP
OP
lokfan

lokfan

Znany użytkownik
Reakcje
1.310 9 0
Przerwijmy na chwilę przygodę z Jelczami na korzyść wielkiego niedocenionego, który w latach 40, 50, 60 dzielnie wspomagał transport. Tym pojazdem jest oczywiście Gaz 51 i jego pochodne w różnych odmianach , czyli nasz Lublin.
IMG_1096.JPG
IMG_1098.JPG
IMG_1099.JPG

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.802 387 20
Piękny ten Gaz. Kawałek historii polskiej motoryzacji w postaci Lublina. Podoba mi się.