Jak bym nie lubił a wręcz nie kochał tych modeli to bym ich nie zbierał.
Seweryn pisał mi żebym ich nie pokazywał z tak bliskiej perspektywy ,ale dla mnie właśnie takie są piękne, gdyby nie sztuczne światło mozna by się pokusić dzięki temu na "oszukanie" rzeczywistości i udawania zdjeć 1:1. Wiadomo, że modele tak małej skali, ręcznie robione ,posiadają małe ułomności ,ale właśnie dlatego są dla mnie piękne i unikalne, wszak rzeczywistość czasem też "skrzeczy" i nie jest produktem z wygładzonego "fotoshopa"
! Tak naprawdę nie lubię się chwalić i troszkę czuję się zażenowany tymi zachwytami. Wszelkie należne medale należą sie twórcy tych cudeniek mojemu przyjacielowi Sewerynowi, a także w paru przypadkach również drugiemu przyjacielowi Heńkowi Starowi. Ja jedynie odbieram, gotowe produkty ,jedynie czasem "natchnę" Seweryna co do wersji i końcowej wizji modelu. I czasem coś dobrudzę ale lekko.No i namiętnie doklejam lusterka które co i rusz , mimo starań sam odrywam
pokazuję Wam tę kolekcje na Wasze życzenie , nie bez własnej satysfakcji ,ale jak Wam sie znudzi dajcie znać. Oczywiście nie pokazuję wszystkiego bo dawniej prezentowałem dużą część modeli, w tym wątku, staram się pokazać te najciekawsze i jeszcze nie pokazywane choć "dubelt" może sie zdarzyć . Mam jeszcze j do was pytanie, jak "skończę" ze Starami jechać z innymi markami dalej? Na Święta jeszcze genialny wózek z płynem dezynfekującym na koronawirusa od Mistrza Adama66, który zawsze zadziwia mnie precyzją, ręką , wzrokiem i cierpliwością !