• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Mój PRL -lokfan

Zbigniew Gałczyński

Moderator Działu Tabor
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
4.376 30 1
Tomku a ja zapytam o "aktora drugoplanowego " w sesji zdjęciowej koparki na 660.
A mianowicie - Stara z zabudową osinobus. ( w zasadzie widzę tam dwa takie modele )
Pokazał byś zdjęcia tego modelu ?
Ach mało kto z nas dorówna Tobie z tak piękną kolekcją ;)

Luke

Znany użytkownik
Reakcje
2.180 1 1
Ja się zdrzemnąłem jak Michał je miał w ofercie:eek:, ale teraz chcę nadrobić stracone chwile i zamówić kit do sklejania;)
A swoją drogą piekny model koparki na tym podwoziu, gratuluje posiadania miniatury(y)

Pozdrawiam

OP
OP
lokfan

lokfan

Znany użytkownik
Reakcje
1.310 9 0
Tomku a ja zapytam o "aktora drugoplanowego " w sesji zdjęciowej koparki na 660.
A mianowicie - Stara z zabudową osinobus. ( w zasadzie widzę tam dwa takie modele )
Pokazał byś zdjęcia tego modelu ?
Ach mało kto z nas dorówna Tobie z tak piękną kolekcją ;)
Zbyszku, oczywiście ze pokażę :) Tylko zrobię mu zdjecia :) na razie jestem nieco niedysponowany i wrzucam to co mam. A osinobusom jeszcze zdjęć nie robiłem :) A tak w ogóle na pewno nie jestem jedyny z tą kolekcją choćby kolega Mafo ma ogromną ilość modeli m.in. z PRL -u .Ja różnię się tym ze mnie wyłącznie interesuje motoryzacja do początku III RP :) Zresztą wiesz o tym , rozmawialiśmy kiedyś :)

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.800 387 20
Kolejny piękny model i świetnie odwzorowany. Niestety, nie garażuje u mnie, trafił na trudny okres. Ale ponieważ wszystkiego nie można mieć, to podziwiam go na Twoich zdjęciach... (y)

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.800 387 20
Kapitalnie wyglądają te Stary. Jak się chce i potrafi, to z Adamowego Stara można naprawdę dużo wyciągnąć. (y) Gratuluję posiadania takich pięknie przerobionych miniatur.

m_zntk

Znany użytkownik
Reakcje
11.801 179 15

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.219 69 0
Seweryn z tych starów cuda wyczarowywał, z tego co pamiętam to nawet opracował zestaw trawionek do samodzielnych konwersji.
Bardzo pięknie, chociaż na znacznie mniejszą skalę przerabiał je też Flotoma.

OP
OP
lokfan

lokfan

Znany użytkownik
Reakcje
1.310 9 0
Jak bym nie lubił a wręcz nie kochał tych modeli to bym ich nie zbierał. :) Seweryn pisał mi żebym ich nie pokazywał z tak bliskiej perspektywy ,ale dla mnie właśnie takie są piękne, gdyby nie sztuczne światło mozna by się pokusić dzięki temu na "oszukanie" rzeczywistości i udawania zdjeć 1:1. Wiadomo, że modele tak małej skali, ręcznie robione ,posiadają małe ułomności ,ale właśnie dlatego są dla mnie piękne i unikalne, wszak rzeczywistość czasem też "skrzeczy" i nie jest produktem z wygładzonego "fotoshopa" :) ! Tak naprawdę nie lubię się chwalić i troszkę czuję się zażenowany tymi zachwytami. Wszelkie należne medale należą sie twórcy tych cudeniek mojemu przyjacielowi Sewerynowi, a także w paru przypadkach również drugiemu przyjacielowi Heńkowi Starowi. Ja jedynie odbieram, gotowe produkty ,jedynie czasem "natchnę" Seweryna co do wersji i końcowej wizji modelu. I czasem coś dobrudzę ale lekko.No i namiętnie doklejam lusterka które co i rusz , mimo starań sam odrywam :) pokazuję Wam tę kolekcje na Wasze życzenie , nie bez własnej satysfakcji ,ale jak Wam sie znudzi dajcie znać. Oczywiście nie pokazuję wszystkiego bo dawniej prezentowałem dużą część modeli, w tym wątku, staram się pokazać te najciekawsze i jeszcze nie pokazywane choć "dubelt" może sie zdarzyć . Mam jeszcze j do was pytanie, jak "skończę" ze Starami jechać z innymi markami dalej? Na Święta jeszcze genialny wózek z płynem dezynfekującym na koronawirusa od Mistrza Adama66, który zawsze zadziwia mnie precyzją, ręką , wzrokiem i cierpliwością !:)
IMG_2609.JPG